הצבעות על מינויי שרים, העברת סמכויות משרדים והרחבת "החוק הנורבגי", אלו ההצעות שאושרו במשך ה"לילה הלבן" בכנסת. באופוזיציה זקפו לזכותם את השעות הארוכות של ההצבעות והדיונים.
בקריאה ראשונה אושר החוק הנורבגי להפסקת חברות בכנסת של שר או סגן שר לפיו, הדבר יתאפשר גם לחברי הכנסת הנמנים עם סיעות קטנות שבהן שלושה חברים או פחות, ובסיעות גדולות, המונות לפחות 18 חברים, יתאפשר ליותר חברי כנסת לפעול על פי ההסדר עד לשליש מגודל הסיעה. המשמעות היא כי במידה ומפלגת יהדות התורה תתפצל, יוכלו אחת מהשתיים לממש את החוק הנורווגי לשר אחד, ובליכוד יוכלו להתפטר עד למספר של עשרה ח"כים.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "העיקרון המרכזי ביסוד הסדר זה כרוך במגבלות החלות על שרים וסגני שרים ליטול חלק פעיל בעבודה הפרלמנטרית בכנסת. הם אינם רשאים להיות חברים בוועדה של הכנסת או להציע הצעות חוק שלא באמצעות הממשלה. העלות התקציבית הישירה בעבור כל חבר כנסת נוסף שיכהן בכנסת מכוח ההסדר המוצע היא 1.95 מיליון שקלים חדשים בשנה.

למרות זאת הגיב יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן כי "למרות ההגדלה הזאת כביכול, ככל הנראה, למיטב ההערכות, בכנסת הזאת יהיו פחות חברי כנסת מחליפים בסך הכול מאשר מה שהיה בכנסת הקודמת". ח"כ גלעד קריב הגיב: "מאחורי ההצעה הזו, ניצבת מגמה מסוכנת – הרחבת ההסדר של חברי הכנסת המחליפים מביאה להפרת האיזון בין הקואליציה לאופוזיציה. היא מגדילה באופן משמעותי את הייצוג השלטוני של מפלגות וסיעות הקואליציה ובמיוחד מפלגת השלטון, ומרחיבה דרמטית תקני ייעוץ, תקציבי קשר עם הבוחר, זמן דיבור במליאה, מינויים אישיים ועוד. הפרת האיזון הזו מחלישה את כוחה של הרשות המחוקקת למול הרשות המבצעת".
בנוסף, אושרו המינויים של מאי גולן לשרה ללא תיק במשרד ראש הממשלה ושל השרה גלית דיסטל לשרת ההסברה.
ב'יש עתיד' לקחו קרדיט על הלילה הלבן ופרסמו כי "לא ניתן להם להרוס את המדינה: השארנו את מליאת הכנסת פתוחה במשך 16 שעות רצופות, הקואליציה עייפה אחרי לילה לבן ולכן, הדיונים על ההפיכה המשטרית נדחו ולא יקוימו הבוקר בוועדת חוקה. ברחובות, במליאה, בוועדות – נילחם בכל הכח כדי לעצור את הרס הדמוקרטיה הישראלית".