לנשים בהריון שנדבקו בנגיף הקורונה יש סיכון גבוה פי שבעה למות בהשוואה לנשים בהריון שלא נדבקו, ממצא שמגיע על רקע קריאות מחודשות לחיסון נשים הריוניות. חוקרים, שממצאיהם פורסמו אתמול (ב') בכתב העת BMJ Global Health, אספו נתונים של יותר מ-13,000 נשים בהריון שנכללו ב-12 מחקרים מ-12 מדינות ברחבי העולם. על פי ממצאי המחקר, בנוסף לשיעור תמותה גבוה יותר, נשים בהריון שנדבקו בקורונה הן בעלות סיכון גבוה יותר להתאשפז ביחידה לטיפול נמרץ, להזדקק להנשמה או לפתח דלקת ריאות.
גם לתינוקות שנולדו לנשים שנדבקו בנגיף במהלך ההריון יש סיכון גבוה יותר לפתח בעיות בריאותיות חמורות. הם בסיכון גבוה פי שניים להזדקק לטיפול נמרץ לאחר הלידה ויש להם סיכון מוגבר להיוולד כפגים.
אמילי ר. סמית', המחברת הראשית של המחקר ועוזרת פרופסור לבריאות גלובלית בבית הספר לבריאות הציבור של מכון מילקן באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, אמרה ששיעורי החיסונים עבור אנשים בהריון נמוכים, כנראה מפני ש"ההנחה היא שאם אישה נמצאת בהריון, היא כנראה צעירה ולרוב בריאה". התוצאות הכוללות השתפרו עם הזמן במהלך המחקר, אך עדיין מדובר במקרה עם סיכוני בריאות גבוהים. הסיכון לסיבוכים בריאותיים עולה בכל מקרה במהלך ההריון, גם אם מדובר בהריון רגיל לחלוטין, ונגיף הקורונה מוסיף על כך שכבת סיכון שעלולה להגביר את הסיכוי לפתח בעיות בריאותיות חמורות.
הריון, גם ללא רקע של בעיות רפואיות כלל, מעמיד את האישה בסיכון מוגבר לפתח מחלה קשה אם היא נדבקת בקורונה.
בעוד שמוות כתוצאה מהידבקות בנגיף בקרב תינוקות שזה עתה נולדו נותר נדיר בארה"ב, לתינוקות שנולדו לאישה שנדבקה בו קרוב למועד הלידה יש סיכוי של 2 אחוז לצאת חיובי בבדיקת קורונה בימים הראשונים לאחר הלידה, על פי אמריקאי האקדמיה לרפואת ילדים. ההשלכות על בעיות התפתחות קוגניטיביות ופיזיות עבור תינוק או ילד, נותרו לא ברורות מכיוון שהמחקר סביב ההשפעה שלאחר החלמה מקורונה על קבוצת גיל זו ממשיך להתפתח.

זו הסיבה שאגודות בריאות רבות, כמו המכללה האמריקאית למיילדות וגינקולוגים והאגודה לרפואת אמהות-עובר, ממליצות על חיסון הקורונה לנשים בהריון. למרות הודעות בריאות הציבור, המרכז לבקרת ומניעת מחלות מעריך כי מספר הנשים שקיבלו חיסון נגד הנגיף לפני ובמהלך ההריון בזמן נתון, ירד מאז 2021.
נכון למאי 2022, כ-29 אחוז מהנשים שהיו בהריון או שתכננו להיכנס להריון האמינו במידע שגוי כלשהו סביב חיסון הנגיף, על פי סקר של קרן משפחת קייזר. חלק מהטענות הלא מבוססות על השפעת החיסון כללו השפעות על פוריות והנקה.
הסקר מצא שגם אם אנשים מרגישים באופן כללי שהחיסון בטוח למבוגרים, היסוס עלול להופיע כאשר מדובר במצב של הבאת ילד לעולם וניסיון להיכנס להריון.
קתרין גריי, מומחית לרפואת אימהות-עובר בבית החולים לנשים בריגהם בבוסטון, אמרה כי מידע מוטעה סביב חיסונים ניתן לייחס חלקית לרטוריקה נגד חיסונים ברשתות החברתיות. "זה הפך לנושא פוליטי, ואני חושבת שמסרי מדיניות הבריאות שלנו לא נשארו ברמה שהן צריכות להיות", אמרה גריי. "אנשים עדיין מתים מזה, והודעות הבריאות של המדיניות ציבוריות לקויות לאור ההשלכות הבריאותיות המשמעותיות".
מחוץ להריון, שיעורי החיסונים הכלליים בעולם דעכו, ו"עייפות" מהמגיפה השפיעה על חלק גדול מהעולם וגרמה לירידה התלולה. למרות העדויות המצטברות לכך שחיסונים מפחיתים באופן משמעותי את הסיכון למוות ולאשפוז כתוצאה מהידבקות בנגיף הקורונה, סמית אמרה שהדחיפה לחסן צעירים היא דאגה עולמית ואינה נכונה לארצות הברית בלבד.
ג'ניפר ל. לייטר, מומחית למחלות זיהומיות אצל ילדים ב- Langone Healthשל אוניברסיטת ניו יורק, הוסיפה כי יש צורך בדחיפה משמעותית יותר בקהילת הבריאות כדי שנשים יחוסנו במהלך ההריון. "חלק מהגינקולוגים והמיילדות לא נותנים לזה עדיפות", אמרה. סמית הביעה תקווה שהמחקר הזה יעודד יותר נשים בהריון לקבל חיסון נגד נגיף הקורונה. "זו לא איזו עצה קיצונית", אמרה סמית', "אבל חשוב לדעת שנשים בהריון נמצאות בסיכון גבוה יותר כשהם חולות בקורונה, אז כדאי להתחסן ולנקוט חלק מאמצעי הזהירות הללו".