היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה, שיגרה אמש (ד') לראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב רשמי, בו היא מנחה אותו להעביר את ח"כ אריה דרעי מתפקידו כשר הפנים ושר הבריאות, בהתאם לפסיקת בג"ץ. במכתבה מוסיפה היועצת וקובעת, כי נתניהו לא יוכל להחזיק בעצמו במשרדים אלו, "נוכח ההגבלות שבדין החלות בעניינך, יש למנות גורם אחר לכהן בתפקידי שר הבריאות ושר הפנים". בדבריה אודות "המגבלות שבדין" מכוונת היועמ"שית ככל הנראה ל'הלכת דרעי-פנחסי' האוסרת למנות לשר מי שהוגש נגדו כתב אישום.
בש"ס מעריכים כי פיטורי דרעי יתרחשו ביממה הקרובה, עוד בטרם כניסת השבת. המטרה היא להימנע מפרסום על פיטורי בכותרות העיתונים והעיסוק בו בתקשורת הדתית. כתוצאה מפיטורי דרעי תסתיים אוטומטית כהונתו כסגן שר במשרדי הפנים והבריאות של ח"כ משה ארבל, והתיקים יעברו לידי ראש הממשלה נתניהו, אך גם הוא יכול להחזיק בהם רק לזמן קצר, מאחר שהוגש נגדו כתב אישום ואינו יכול להחזיק בתפקידי שרים מאותה הסיבה. בש"ס יעמדו על כך שהתיקים יישארו אצלם, ויצטרכו להחליט במהירות על זהות אלו שיאיישו אותם.
נציין כי בעבר, לאחר שנטען כי נתניהו אינו רשאי לכהן כשר בעקבות כתב האישום נגדו, בחר נתניהו להתפטר מתפקידיו כשר בהם החזיק בנוסף לכהונת ראש הממשלה. על כן השאלה האם 'הלכת דרעי-פנחסי' חלה גם על ראש ממשלה מכהן לא נבחנה בפועל בפסיקה. על פי החוק, ברירת המחדל במקרה ששר חדל מלכהן היא העברת התיקים לאחריותו של ראש הממשלה, אך הממשלה רשאית להחליט כי התיקים יעברו לשר אחר.
אתמול אחר הצהריים פסקו שופטי בג"ץ ברוב של 10 נגד 1 כי ההחלטה למנות את דרעי לשר הפנים והבריאות אינה חוקית. השופטים קבעו בדעת רוב כי ההחלטה נגועה בחוסר סבירות קיצוני בעקבות הרשעותיו של דרעי ובעקבות התחייבותו לבית המשפט לפרוש מהמערכת הפוליטית. שלושה שופטים נוספים, דפנה ברק ארז, אלכס שטיין ודוד מינץ, סברו כי יש להעביר את דרעי מתפקידו לנוכח דוקטרינת ההשתק השיפוטי, וזאת בעקבות ההתחייבות שנתן לפרוש מהמערכת הפוליטית, שהשפיעה על אישור הסדר הטיעון בעניינו. השופט אלרון, בדעת יחיד, סבר שיש לאפשר לראש הממשלה נתניהו לנסות "להכשיר" את מינוי דרעי לשר באמצעות פנייה ליו"ר ועדת הבחירות במרכזית בבקשה לקבוע כי אין קלון במעשים בהם הורשע לפני כשנה. אולם, הוא נותר כאמור יחיד בעמדתו.