14 ארגוני שמאל ישראליים פנו השבוע לאו"ם בטענה כי הבדיקה שנעשתה נגד ישראל באשר לפעילותה ביהודה ושומרון לא הייתה מספיק מעמיקה ולא בחנה את כלל ההשפעה שיש למדיניות על הפלסטינים.
כ-14 תנועות וארגונים, יחד עם 160 פעילי זכויות אדם ואקדמאים, פנו במכתב מפורט לשליחת מזכ"ל האו"ם בנושא ילדים ומלחמה, וירג'יניה גמבה, אשר ביקרה בישראל ובמספר כפרים פלסטיניים ביהודה ושומרון בשבוע שעבר. במכתב הם טענו כי במהלך ביקורה היא בחנה מספר קטן של מקרים פרטניים בהם נרשמה, לטענתם, הפרת זכויות ילדים, אך החמיצה את "ההשפעה ההרסנית הכוללת של מדיניות האפרטהייד של ישראל בשטחים הכבושים על ילדים פלסטינים".
עוד הוסבר במכתב כיצד "מדיניות האפרטהייד של ישראל מהווה פשע נגד האנושות והפרה של כל זכויות הילדים הפלסטינים אשר הוכרו באמנה הבינלאומית בדבר זכויות הילד. הארגונים והפעילים החתומים על המכתב קוראים לשליחת מזכ"ל האו"ם להתייחס למחלת האפרטהייד ולא רק לסימפטומים שלה. הניתוח הקצר שהצגנו במכתב זה מדגים את המשמעות של מדיניות האפרטהייד וכיצד היא מנוגדת לאמנה של זכויות הילד. המכתב הזה הוא רק דוגמא אחת לאיך ניתן לנהל חקירה בנושאים הללו. נשמח להעביר מידע נוסף ולקיים עמך פגישה״.
בין הגופים החתומים על המסמך ניתן למצוא את "אימהות נגד אלימות", "מחסום ווטש", "הורים נגד מעצרי אלימות", "מסתכלים לכיבוש בעיניים" ועוד. מארגון השמאל הקיצוני "לוחמים לשלום" שיזם את המכתב השנוי במחלוקת, נמסר לאתר מקור ראשון כי ״על שליחת האו"ם לבדוק באופן מעמיק את נושא הפגיעה בילדים הסובלים תחת מדיניות האפרטהייד הישראלי. צו השעה הוא להגיע לאמת בדבר הנזק הנגרם לילדים באזור״.
השבוע נחשף באתר מקור ראשון כי פעילי שמאל פנו במכתב רשמי לשגריר ארצות הברית בישראל וביקשו ממנו לבחון אפשרות של צמצום הסיוע הביטחוני שניתן מוושינגטון לצה"ל ומג"ב, זאת בעקבות צעדי הממשלה החדשה ומינויו של איתמר בן גביר לתפקיד השר לביטחון לאומי הממונה גם על מג"ב איו"ש.
בפנייה שנשלחה לשגרירות נכתב כי ״מג״ב יכולה להפוך תחת בן גביר לזרוע המזוינת והרשמית של תנועת הרב כהנא. הכוונה של השר בן גביר ומפלגת עוצמה יהודית לשנות את הוראות הפתיחה באש על בסיס אתני מחרידה במיוחד. המשמעות המעשית של הצעדים הללו היא זריקה לפח של מסקנות הוועדה שבדקה את אירועי אוקטובר 2000".