"הטמפרטורות הנמדדות בתקופה זו בחלקים מגרינלנד הן הגבוהות ביותר ב-1,000 השנים האחרונות", אומר בו וינטר, פרופסור עמית לפיזיקת אקלים מאוניברסיטת קופנהגן ל-AFP. וינטר הוא שותף במחקר ששחזר את התנאים האקלימים שהיו בגרינלנד באלף השנים האחרונות באמצעות קידוח עמוק לתוך יריעת הקרח. "זה מאשש את החדשות הרעות שאנחנו כבר יודעים, לצערנו. אנחנו צריכים להפסיק את ההתחממות הזו כדי לעצור את ההמסה של מעטה הקרח הגרינלנדי" אמר.
מדענים הצליחו לשחזר טמפרטורות מצפון ומרכז גרינלנד, הנחשב לאי הגדול בעולם, ושייך מבחינה מדינית לדנמרק, משנת 1000 לספירה ועד 2011 על ידי קידוח לתוך יריעת הקרח ושליפת דגימות של שלג וקרח מלפני מאות שנים. תוצאות המחקר, שפורסמו בכתב העת המדעי Nature, מראות שההתחממות שנמדדה בעשור שבין 2001-2011 "חורגת בצורה ניכרת מטווח הטמפרטורות בתקופה הטרום-תעשייתיות במילניום האחרון". במהלך העשור הראשון של המאה ה-21, הטמפרטורה הייתה "בממוצע 1.5 מעלות גבוהה יותר מהמאה ה-20", על פי המחקר.
הפשרת שכבת הקרח של גרינלנד כבר עכשיו מובילה לעליית מפלס פני הים, ומאיימת על מיליוני אנשים החיים לאורך חופים ועלולים למצוא את עצמם מתחת למים בעשורים או במאות הבאות. שכבת הקרח של גרינלנד היא כיום הגורם העיקרי בעליית פני האוקיינוסים של כדור הארץ, על פי נאס"א, כאשר האזור הארקטי מתחמם בקצב מהיר יותר משאר כדור הארץ.
בדו"ח שנכתב על ידי הפאנל הבין-ממשלתי לשינויי אקלים (IPCC) נאמר כי שכבת הקרח של גרינלנד, הנמסה בהדרגתיות, תתרום עד 18 סנטימטרים לעליית פני הים עד שנת 2100 לפי התרחיש הגרוע ביותר. שכבת הקרח המאסיבית, בעובי של שני קילומטרים, מכילה מספיק מים קפואים כדי להרים את מפלס מי הים בעולם ביותר משבעה מטרים בסך הכול.
"סימני ההתחממות הגלובלית שאנו רואים בכל רחבי העולם הולכים ומתגלים גם במקומות מרוחקים כמו שכבת הקרח של גרינלנד", אומר וינטר. "אנחנו צריכים לעצור את זה לפני שנגיע לנקודה שבה ניכנס למעגל קסמים של המסה עצמית של הקרח בגרינלנד", הזהיר.