לפחות עשרה אירועי אנטישמיות מדווחים מדי יום ברחבי העולם, אך מרבית האירועים אינם מדווחים כלל. כך עולה מדו"ח של המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית לסיכום שנת 2022.
הדו"ח אמנם מציין את תחילתה של מגמת בלימה בעלייה בכמות אירועי האנטישמיות המדווחים – לראשונה מזה עשור, אולם לצד זה סוקר את המצב המחמיר ברשתות החברתיות. הדו"ח של ההסתדרות הציונית מבוסס לדברי כותביו על נתונים שנאספו מגופי מחקר, משטרות מקומיות וקהילות יהודיות.
ב"אירועי אנטישמיות", הדו"ח מתייחס גם למה שהוא מכנה – תעמולה, כותרת המתייחסת למרבית האירועים המדווחים, זאת לצד השחתה, ואלימות פיזית ומילולית.
במסגרת ניתוח של המצב בעולם על פי המדינות השונות, נבחנת גם השפעתה של הפלישה הרוסית לאוקראינה. הדו"ח קובע כי המלחמה המתמשכת מלווה בהתבטאויות אנטישמיות כלפי הקהילות היהודיות בשתי המדינות, לצד קונספירציות בדבר מעורבותה של ישראל במלחמה ברשתות החברתיות. אלו מתאפיינות בטענות כי היהודים זוממים להשתלט על העולם ובנוגע לקשר היהודי העומד מאחורי הלחימה.
האנטישמיות הקשורה ללחימה זולגת גם אל המדינות השכנות, דוגמת פולין – שם החל מחודש פברואר חלה עלייה ניכרת בהיקף הביטויים האנטישמיים ותיאוריות הקונספירציה הקשורות לפלישה לאוקראינה הן ברשתות החברתיות והן בתקשורת הממוסדת. קונספירציות אלו כללו האשמות כלפי יהודים כמי שנושאים באחריות לפלישתה של רוסיה כדי להרוויח ממנה, לפגוע בפולין ולהשתלט על אוקראינה.
במסגרת הניתוח של המתחולל בארה"ב, קובע הדו"ח כי חלה קפיצה של 61% במספר מקרי האלימות או תכנון אלימות כלפי מוסדות יהודיים. ישנה עלייה של 125% במספר פשעי השנאה כלפי יהודים במדינת ניו יורק, כאשר בערים מרכזיות כגון שיקגו, ניו יורק ולוס אנג'לס חלה עלייה של כ-20% במחצית הראשונה של 2022. בנוסף, פעילותם של ארגוני ה-BDS בקמפוסים בארה"ב נמצאת בעלייה מתמדת. אחד מבין שלושה סטודנטים בארה"ב העיד כי חווה אנטישמיות במהלך שנת הלימודים, כאשר כמעט 80% מהם חוו זאת יותר מפעם אחת. כמו כן, במהלך שנת 2022 אירעו למעלה מ-350 תקריות אנטישמיות בקמפוסים, כאשר רבים מהסטודנטים הישראלים חשים צורך להסתיר את זהותם או תמיכתם בישראל.
יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, אמר לפני כשלוש שנים בוועידה של 'מקור ראשון', כי רמת השיח האנטישמי ברשתות החברתיות מאז פרוץ מגפת הקורונה, גבוהה ברמה כזו שלא נשמעה מאז השואה. השבוע אומר חגואל כי "האנטישמיות ברשתות החברתיות עולה בקצב מדאיג ולצערי הרב כפי שההיסטוריה לימדה אותנו, היא תוביל גם למעשים פיזיים. אנחנו מציבים דגל שחור וברור נוכח העלייה בהסתה ברשתות וקוראים לראשי המדינות להעלות את המאבק באנטישמיות לראש סדר העדיפויות. כמו כן, על שולחן הממשלה מונחת הצעה שהגשתי לראש הממשלה הקודם נפתלי בנט להכיר בנפגעי אנטישמיות בעולם כחללי פעולות איבה. אפעל בהקדם האפשרי על מנת לקדם הצעה זו. עלינו לזכור אותם בטקסים ממלכתיים של מדינת ישראל, ולפעול כי יהיו חלק בלתי נפרד מזיכרון האומה וההתייחדות הלאומית המשותפת".