החברה הסינית "ByteDance" , המחזיקה בפלטפורמת "TikTok", הודיעה כי היא מנהלת מגעים עם שלטונות ירדן במטרה לבטל את האיסור שהוטל על הפלטפורמה בדצמבר 2022.
שלטונות ירדן הפסיקו את השימוש בפלטפורמה בממלכה ב-16 בדצמבר 2022, לאחר שקצין משטרה בכיר נהרג ואחרים נפצעו במהלך הפגנות על מחירי הדלק בדרום המדינה. בעקבות המהומות הממלכה הגדירה את הסרטונים בטיקטוק כ"מסיתים" ולראייתם הסרטונים תרמו לליבוי המהומות.
בחודשים האחרונים מתנהלת בירדן מחאה חברתית בעקבות עליית המחירים ורמת האבטלה. המהומות האלו שהגיעו גם לכדי אלימות והרג שוטרים, מהוות אתגר לבית המלוכה שנמצא תחת איום תמידי וחוסר יציבות
"יש לנו אמונה מלאה שבאמצעות השיחות השוטפות שלנו עם הרשויות, נוכל להגיע להחלטה שתאפשר לפלטפורמת TikTok להמשיך ולשרת את מיליוני יצרני התוכן בירדן שמצאו בית לביטוי יצירתי בפלטפורמה שלנו", אמרו דוברי TikTok בהודעה שפורסמה בתקשורת. "אנו גם מחויבים לשמור על TikTok כסביבה בטוחה וחיובית עבור הקהילה הגלובלית שלנו", הוסיפו בהצהרה.
מנתונים שהציגה החברה עולה כי מעל 310,000 קטעי וידאו נמחקו מחשבונות שונים בירדן, יותר מ-86% מהם כלל ללא צפיות. בפלטפורמה הדגישו כי מיליונים בירדן משתמשים בטיק טוק. "צוותי העבודה שלנו ימשיכו לנקוט באמצעים מתאימים נגד כל תוכן שמפר את ההנחיות שנקבעו על ידי מערכת TikTok הקשורות לכבוד לקהילה, תוכן בירדן יוסר בקפדנות ובאופן יזום", נאמר בהודעת tik tok בניסיון לשכנע את הצד הירדני לשחרר את החסימה שהוטלה.
בעמאן לא מראים, בינתיים, סימנים שמעידים על כך שיסכימו לאשר את טיקטוק מחדש, שר הכלכלה והיזמות הדיגיטלית בירדן, אחמד אל-הננדה, הצהיר כי "אין שום דבר חדש בהחזרת השירותים של פלטפורמת TikTok לעבודה בירדן". אתר ירדני ציטט את השר שאמר: "לא התקבלה שום הודעה מיחידת פשעי הסייבר למשרד לפיה שירותי הפלטפורמה, שהושעו לפני כ-30 יום, יחזרו לעבוד".
מסיבות שונות, מספר מדינות אסרו בעבר את פלטפורמת TikTok, כולל אינדונזיה ב-2018, פקיסטן והודו ב-2020, וכ-19 מדינות בארה"ב.
השימוש ברשתות החברתיות ובפלטפורמות סלולאריות ככלי להפצת מידע ואף ניהול הפגנות נגד המשטר פרץ בשנת 2011 עם ההפיכות במדינות ערב במצרים, תוניסיה, לוב, תימן. על פלטפורמת הטיק טוק הטילו אחריות גם בליבוי הרוחות וההתפרעויות בשומר חומות שהתבטאו בשימוש באלימות כלפי חרדים שצולמה והועברה בטיק טוק וכן בעימותים מול כוחות הביטחון שגם הם תועדו, הופצו בקרב משתמשי הפלטפורמה ועוררה אותם לצאת לפעולות אלימות ולמעשיי טרור.