ה-ChatGPT עבר בהצלחה בחינות בבית ספר למשפטים בארה"ב לאחר שכתב מאמרים במספר נושאים, החל ממשפט חוקתי, דרך מיסוי ועד נזיקין.
ChatGPT של עמותת OpenAI, חברה אמריקאית שקיבלה השבוע הזרמה מסיבית של מזומנים בהשקעה של מיקרוסופט, הוא צ'אטבוט שמשתמש בבינה מלאכותית (AI) כדי ליצור זרמי טקסט מהנחיות פשוטות. התוצאות בבחינה היו כל כך טובות עד שמחנכים הזהירו שהן עלולות להוביל לרמאויות נרחבות ואף לאותת על סופן של שיטות ההוראה המסורתיות בכיתה.
ג'ונתן צ'וי, פרופסור בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת מינסוטה, נתן ל-ChatGPT את אותו מבחן שעומד בפני סטודנטים, המורכב מ-95 שאלות רב-ברירה ו-12 שאלות חיבור. במאמר שכותרתו "ChatGPT הולך לבית ספר למשפטים" שפורסם ביום שני, צ'וי ועמיתיו דיווחו כי הבוט קיבל ציון סופי של C+ (המקביל ל-77-79 במספרים).
זה הספיק אמנם למעבר הבחינה, אבל נמצא שהבוט היה קרוב לתחתית הכיתה ברוב המקצועות ו"הפציץ" בשאלות רב-ברירתיות הקשורות במתמטיקה. "בכתיבת מאמרים, ChatGPT הפגין הבנה חזקה של כללים משפטיים בסיסיים והיה לו ארגון והרכב מוצקים בעקביות", כתבו המחברים. למרות זאת, הבוט "לעתים קרובות נאבק לזהות בעיות כאשר קיבל הנחיה פתוחה, מיומנות ליבה בבחינות בבית הספר למשפטים".
גורמים רשמיים בניו יורק ובתחומי שיפוט אחרים אסרו את השימוש ב-ChatGPT בבתי ספר, אבל צ'וי הציע שזה יכול להיות עזר הוראה בעל ערך. "בסך הכל, ChatGPT לא היה סטודנט גדול למשפטים שפעל לבד", כתב בטוויטר. "אבל אנחנו מצפים שבשיתוף פעולה עם בני אדם, מודלים לשוניים כמו ChatGPT יהיו שימושיים מאוד לסטודנטים למשפטים הניגשים לבחינות ולעורכי דין מתרגלים".
צ'וי כתב בתגובה למשתמש אחר בטוויטר ששניים מתוך שלושה סמנים הבחינו במאמר שנכתב על ידי הבוט, מה שמצמצם את האפשרות לרמאות. "הייתה [להם] תחושה והניחוש שלהם היה נכון, כי ל-ChatGPT היה דקדוק מושלם והוא חזר על עצמו במקצת", כתב צ'וי.