ההיסטוריון ד"ר צבי צמרת הלך לעולמו והוא בן 78. צמרת, יליד נתניה, היה בצעירותו בין חברי קיבוץ האון שעל שפת הכנרת. בגיל צעיר התמנה למנהל בית הספר התיכון במדרשת שדה בוקר ובהמשך ניהל גם את בית הספר התיכון "דנציגר" בקרית שמונה. לאחר סיום תפקידו זה מונה בשנת 1983 למנכ"ל יד יצחק בן צבי, תפקיד בו שימש כ-27 שנים. בתפקידו זה הפך את המוסד לגורם משמעותי ומשפיע בחקר תולדות ארץ ישראל ועם ישראל, וייסד את כתבי העת המשפיעים אותם מוציא המכון עד היום ובהם 'פעמים', 'עת-מול' וקתדרה. לאחר שנשלח מטעם לשכת הקשר 'נתיב' לברית המועצות בשנת 1987 הפך לפעיל בולט לעליית אסירי ציון ולקליטת יהדות ברית המועצות בישראל.
לאורך השנים עסק צמרת בפעילות ציבורית שמטרתה למתן את השסעים בחברה הישראלית. בשנת 1996 מונה לעמוד בראש "ועדת צמרת" לבדיקת סדרי הנסיעה בשבת ברחוב בר-אילן בירושלים. הצעותיה של הוועדה התקבלו על ידי בית המשפט העליון והביאו לכדי סיום סכסוך רב שנים אודות הנסיעה ברחוב זה בשבתות, אשר נמשך משנת 1983 עד 1996. צמרת אף היה בין מנסחי 'אמנת כנרת' השואפת ליצור מכנה משותף לזרמים והמחנות השונים בציבור היהודי (ימין-שמאל, דתיים-חילוניים וכו') ואף חתם עליה ביחד עם שורה של אנשי ציבור מהימין והשמאל. בשנים 2010 עד 2011 שימש בתפקיד יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך.
כחוקר והיסטוריון עסק צמרת במחקר על השנים הראשונות לקיומה של מדינת ישראל, והתמקד במיוחד בסוגיית החינוך במדינה הצעירה. בין ספריו: "ימי כור ההיתוך, ועדת חקירה לחינוך ילדי העולים", "עלי גשר צר, מערכת החינוך בשנות המדינה הראשונות", ו"החינוך בעשור הראשון". עוד עסק צמרת במחקר על מחתרת ניל"י ופרסם ספר בנושא, וכן בנושאים נוספים הנוגעים לישוב היהודי בארץ בתקופת המנדט ולשני העשורים הראשונים לקיומה של מדינת ישראל.
ההלוויה תתקיים היום בשעה 17:30 בבית העלמין במודיעין.
השבעה תתקיים ביהלום 65 דירה 3 במודיעין