מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נחת היום (ב') בישראל, עם נחיתתו ציטט מתפילת "מה טובו אוהליך יעקב", ואמר כי יהודים מביעים בקטע זה את האהבה לבית התפילה. בתרגום לאנגלית, ציטט "ואני ברב חסדך אבוא ביתך".
"נחתתי בישראל ברגע משמעותי", אמר בלינקן – היהודי במוצאו – אך הוסיף כי לפני שייגש לדיונים לשמם הגיע הוא רוצה להזכיר את שבעת האזרחים שנרצחו בליל שבת, חלקם אחרי שיצאו מבית הכנסת. רצח של חפים מפשע הוא תמיד פשע מתועב, אמר מזכיר המדינה, אבל רצח של אנשים מחוץ לבית תפילה מזעזע במיוחד, ומהווה מתקפה על אנשים מאמינים. בלינקן גינה בחומרה את הפיגוע בליל שבת וכן את זה שאירע למחרת, בו נפצעו אב ובנו. הוא המשיך וגינה את כל מי שחוגג את האירועים בהם נרצחים חפים מפשע.
שר החוץ האמריקני הוסיף כי קריאות לנקמה אינן התשובה, ואמר כי יש להנמיך את הלהבות ולא להגביר אותן. "יותר מדי ישראלים ויותר מדי פלסטינים שילמו בחייהם". בלינקן, שגדל אצל אב חורג ניצול שואה, הזכיר כי הפיגוע התרחש ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה, "יום שמוקדש למיגור השנאה. כולנו מחויבים לכך שההיסטוריה לא תחזור על עצמה".
שר החוץ אלי כהן קיבל את פניו של בלינקן בנתב"ג, והודה לו על גינויי הטרור החד משמעיים. בנוסף, כהן דיבר על חשיבות המאבק המשותף בתוכנית הגרעין האיראנית. "הברית בין ישראל לארה"ב היא אחד מעמודי התווך של הביטחון הלאומי של מדינת ישראל ויחסי החוץ שלה", אמר שר החוץ. "ביקורו של מזכיר המדינה בישראל הוא אירוע חשוב ומשמעותי ליחסים ביננו ואני מודה למזכיר המדינה על מחויבותה של ארה"ב ליציבות האזורית, על המסר החד משמעי נגד הטרור שהשמיע מיד עם נחיתתו בישראל, על הנכונות לפעול להרחבת הסכמי אברהם אותם הובילה ארה"ב והמשך החזית הנחושה נגד איראן".
בהמשך נפגש בלינקן עם ראש הממשלה נתניהו ועם שר החוץ כהן. בתום הפגישה עם נתניהו נשאו השניים הצהרות משותפות. מזכיר המדינה התייחס לנושא הפלסטיני ואמר, כפי שנציגי ממשל ביידן מצהירים תמיד, כי הפלסטינים זכאים לאותה מידה של חופש, כבוד ושגשוג כמו הישראלים, וכי הדרך להשיג זאת לתפיסתו היא באמצעות שימור האפשרות להקמת מדינה פלסטינית.
בלינקן אמר עוד, כי מה שמחבר בין הדמוקרטיה הישראלית לאמריקנית הם לא רק אינטרסים משותפים, אלא גם ערכים משותפים ובהם תמיכה ברעיונות דמוקרטיים כמו זכויות אדם וזכויות מיעוט, וכי חלק מהדמוקרטיה היא להגיע לקונצנזוס סביב הצעות חדשות, אמירה שנתפסת כהתייחסות לרפורמה המשפטית המוצעת ולהתנגדות אליה. נתניהו אמר לבלינקן כי "אנו שתי דמוקרטיות חזקות, שאני מבטיח לך שתישארנה שתי דמוקרטיות חזקות".
מזכיר המדינה צפוי לקיים פגישות גם עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ועם יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, ומחר ייסע גם לפגישה עם אבו-מאזן ברמאללה, אם כי ילון בירושלים.

ממש לפני בואו לישראל, נפגש בלינקן עם נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי. השניים שוחחו על מגוון נושאים ובתוכם "ההתפתחויות האחרונות בשטחים הפלסטיניים", לאור ההסלמה האחרונה.
דובר נשיא מצרים, השגריר בסאם ראדי, אמר בהצהרה בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו כי הנשיא המצרי קיים פגישה עם שר החוץ האמריקני בה הם "סקרו את ההתפתחויות והאירועים האחרונים בשטחים הפלסטיניים, ואת המאמצים המשותפים והמתמשכים. מצרים מנסה להכיל את המתח ההולך וגובר במהלך הימים האחרונים".
א-סיסי אמר במהלך הפגישה כי "ההתפתחויות האחרונות מבהירות את החשיבות של עבודה מיידית במסגרת המסלולים המדיניים והביטחוניים להרגעת המצב ולהגבלת צעדים חד צדדיים". הוא הדגיש את עמדתה האיתנה של מצרים "להגיע לפתרון צודק וכולל המבטיח את זכויות העם הפלסטיני בהתאם להחלטות בינלאומיות, ובאופן שיפתור את הסוגייה המרכזית הזו באזור ויפתח סיכויים לשלום, יציבות, שיתוף פעולה ובנייה".
על פי המצרים, בלינקן הדגיש מצדו במהלך הפגישה כי "וושינגטון סומכת על תיאום אינטנסיבי עם מצרים בהנהגתו של הנשיא א-סיסי כדי להחזיר את היציבות לאזור, להשיג רוגע ולהכיל את המצב בין הצד הפלסטיני והישראלי".
דובר הנשיאות המצרית אמר כי במהלך הפגישה הוחלפו גם חזונות והשקפות על מספר נושאים בינלאומיים ואזוריים בעלי עניין משותף, וכן כמה סוגיות של יחסים דו-צדדיים בין שני הצדדים, בתוכם סוגיית סכר הרנסנס הגדול באתיופיה שמאיים לייבש את מצרים ולפגוע בזרימת המים לנילוס.
הנשיא המצרי הדגיש בנושא כי "העמדה האיתנה של ארצו בהקשר זה ברור. יש צורך להגיע להסכם משפטי מחייב למילוי ותפעול הסכר, באופן שישמור על האינטרסים המשותפים וישמור על זכויות המים והפיתוח של כל הצדדים. לארה"ב יש תפקיד בעל חשיבות להשפיע בפתרון המשבר הזה".
שר החוץ האמריקני קיים גם שיחות דו-צדדיות נרחבות גם עם מקבילו המצרי, סאמח שוקרי, ודיבר במסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה הממלכתית המצרית על העלייה בפיגועים ובאלימות בין ישראל לפלסטינים. הוא גינה את אובדן חיי האדם והפציר מהצדדים להפחית את האלימות וההסלמה, לפעול להשגת פתרון שתי המדינות ולשתף פעולה עם מצרים בפתרון משברים רבים והרגעת הסלמה בין ישראלים לפלסטינים, תוך הערכת תפקידה של מצרים בקידום השלום, הביטחון והיציבות באזור".
שר החוץ המצרי מצידו אמר שמצרים סומכת על שיתוף פעולה עם ארה"ב לקידום היציבות במזרח התיכון בהתאם לעקרונות הלגיטימציה הבינלאומית, כדי למנוע כל סוג של הסלמה ולהגיע לפתרון סופי כולל לסוגיה הפלסטינית על בסיס פתרון שתי המדינות".