שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, שרון גלר, קיבלה את ערעורו של ראש מועצת שומרון לשעבר, בני קצובר, בתביעת לשון הרע שהגיש נגד איש התקשורת אמנון אברמוביץ'. התביעה הוגשה לאחר שאברמוביץ' ייחס לקצובר במאמר שפרסם בידיעות אחרונות את המשפט: "יש להעמיד את רבין ופרס בפני כיתת יורים". בפסק הדין שפרסמה השופטת עדנה יוסף-קוזין, קיבלה השופטת את טענתו של קצובר לפיה הוא לא כתב את הדברים והדבר מהווה לשון הרע, אך עם זאת קבעה כי לאברמוביץ' עומדת "הגנת העיתונאות האחראית". בין היתר קבעה השופטת כי אברמוביץ' טעה בתום לב, וכי מיד לאחר שהטעות התבררה פרסם תיקון והבהרה לדברים.
קצובר ערער על פסק הדין באמצעות עורך הדין חזי צוריאל, אשר ייצג אותו גם בפני בית משפט השלום, והיום כאמור התקבל ערעורו. השופטת קבעה כי אברמוביץ' אמנם הסתמך על מאמרים קודמים, אולם, היה צריך לפנות לקצובר ולקבל את תגובתו. מאחר שאברמוביץ' לא פנה, ולא בדק עם קצובר האם המשפט אכן נכתב על ידו, לא עומדת לו על פי הפסיקה "הגנת העיתונות האחראית". לדברי השופטת, פסק הדין בפרשת אילנה דיין נגד בסרן ר' קבע סטנדרטים ברורים שבהתקיימם ניתן לומר שהעיתונאי "לא ידע ולא צריך היה לדעת" שתוכן הפרסום איננו אמת. אחד מהם הוא פניה לשם קבלת תגובה. במקרה זה, לו היה פונה אברמוביץ' לקצובר דבר הטעות היה מתגלה, ולכן הגנת העיתונות האחראית איננה מתקיימת.
עם זאת, השופטת פסקה לקצובר פיצוי נמוך, וזאת על בסיס מספר נימוקים. ראשית קבעה השופטת כי התיקון וההבהרה נעשו כדין, והמאמר אף הוסר במהירות מאתר ynet. עוד קבעה השופטת, כי בחישוב הפיצוי ללא הוכחת נזק יש לקחת בחשבון התבטאויות חריפות שהשמיע קצובר בעבר הן כלפי ראשי הממשלה יצחק רבין ושמעון פרס והן כלפי אמנון אברמוביץ'. בין היתר הזכירה השופטת כי קצובר אמר בעבר כי ן"רבין ופרס הצטרפו לכת השטן", ואילו את אברמוביץ' כינה קצובר "תולעת". בנוסף לפיצוי הנמוך יחסית, בסך 15 אלף ₪ בלבד, פסקה השופטת לקצובר גם סכום הוצאות נמוך, 5,000 שקלים בלבד, וזאת עקב הפער בין הסכום שנתבע לסכום שנפסק.