דיון בוועדת חוקה על שינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים הביא שני משפטנים בכירים להציג עמדות הפוכות. עו"ד רז נזרי, לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה תמך ברפורמה המשפטית, יו"ר התנועה למשילות ודמוקרטיה עו"ד זאב לב אמר כי הרפורמה "חלשה" ואילו השופטת לשעבר אילה פרוקצ'ה התנגדה, וסירבה להציע חלופות.
בתחילת דבריו שיבח נזרי את המערכת ואמר כי היא "לא מושחתת והאנשים מצוינים". עם זאת, הוא גם ביקר אותה בחריפות ואמר: "המערכת זקוקה לתיקונים משמעותיים ולא יודעת לקבל ביקורת. היא הרוויחה בעיניי ביושר חלקים מהביקורת. לאורך שנים התנגדו בה לתיקונים כי 'זו לא העת'. אם לא היה כל כך קשה למערכת להודות בטעויות, לא היה קל כל כך להאשים אותה בשחיתויות ובקונספירציות".
עם זאת, נזרי הביע הסתייגות מהשינוי בהרכב הועדה למינוי שופטים. "צריך שינוי, אבל ההצעה כפי שהיא הולכת עד הקצה ומפרה את האיזון לגמרי. 7 נציגי קואליציה באופן כזה או אחר בועדה, זו הצעה לא נכונה ולא פרופורציונאלית, והיא פוגעת בנראות וגם בעצמאות השיפוטית. תוצאה אופטימלית תהיה הרכב כזה של הועדה שמצד אחד לשופטים לא יהיה וטו, ומצד שני שהם לא ייבחרו בקולותיה של הקואליציה בלבד".
לגבי פסקת ההתגברות, נזרי טען כי קבלה שלה ברוב של 61 היא צעד לא נכון. "לשיטתי מותר יהיה לכנסת, ברוב של 65, לקבוע הסדר שכן יתגבר על מה שקבע בג"ץ, ובמקביל לאפשר סמכות של בג"ץ לפסול חוקים אך לא על חודו של קול, אלא בהרכב רחב, ברוב של שני שליש מהשופטים".
נזרי הציע להגיע לפשרות ולנהל דיונים מחוץ לחדרים המצולמים. "בכוחותיי הדלים אני משווע להידברות ושיגיעו להסכמות, זה אינטרס של המדינה. אני אזרח מודאג, המערכת יקרה לי, המדינה יקרה לי. אם היה פה ניצחון חד צדדי – יהיה ניצחון פירוס. אם הרפורמה תעבור כפי שהיא, זו תהיה פגיעה משמעותית באופי הדמוקרטי של המדינה ובלכידות החברתית שלה. מצד שני, המחשבה ששום דבר לא יעבור ושלא צריך לתקן היא מסוכנת לא פחות, כי ראשית המצב אינו אידיאלי ושנית הציבור עשוי להרגיש שהרוב הפוליטי שלו נדרס".
בהמשך הדיון, ניסיונות לקבל מהשופטת לשעבר אילה פרוקצ'ה תשובות על השינויים האפשריים, נתקלו באי מענה. בתחילה אמרה כי "יש הרבה דברים שהרפורמה במערכת המשפט צריכה לעבור". "מה למשל?", שאלו אותה יו"ר הועדה שמחה רוטמן וח"כ משה סעדה. "עומס", היא ציינה, "אני לא אתפלא אם חלק מההתנגדות העזה למערכת בתי המשפט נובעת מתחושת עינויי הדין וההתמשכות הכל כך גדולה של הליכי משפט שיוצרת תחושה קשה מאד אצל האזרח".
רוטמן הקשה: "חוץ מעומס, יש עוד שינויים מבניים שאת חושבת שכדאי לעשות?". פרוקצ'ה הסתייגה: "אני לא יושבת עכשיו כוועדת רפורמה". רוטמן שאל שוב: "אמרת שיש לך תובנות. מה עוד חוץ מעומס?". פרוקצ'ה ענתה: "אני לא אתן תשובות מהשרוול". בהמשך הוסיפה השופטת לשעבר כי "אני חוששת שהמאבק כאן הוא לא על מהות, הוא מאבק על שליטה, על המילה האחרונה, וזה יהיה אסון לחברה הישראלית".
עו"ד זאב לב מהתנועה למשילות ודמוקרטיה טען כי "הרפורמה היא רכה מדי, קצת חלשה. ההצעה הנוכחית היא סבירה בעיני".