מחר צפויה להיחנך שגרירות צ'אד בישראל. נשיא צ'אד מהמט דבי הגיע אמש לביקור בארץ, ארבע שנים לאחר ביקורו של נתניהו בנג'אמנה, בירת צ'אד, וחידוש היחסים הדיפלומטיים עם המדינה. במהלך ביקורו בצ'אד, הכריז נתניהו יחד עם הנשיא הקודם, אידריס דבי, אביו של הנשיא הנוכחי, על חידוש היחסים הדיפלומטיים בין המדינות אחרי 47 שנות נתק.
בהצהרה משותפת היום עם נשיא צ'אד, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "אנו רואים יחסים אלה כחשובים ביותר – עם מדינה גדולה בלבה של אפריקה. אלה יחסים שאנו רוצים לשדרג לרמות חדשות, לגבהים חדשים – והביקור שלך כאן בישראל ופתיחת השגרירות הם ביטוי לכך. אנו מאמינים ששיתוף הפעולה בינינו יכול לסייע לקדם לא רק את היחסים ואת שיתוף הפעולה שלנו, אלא מהווה גם חלק מחזרתה של ישראל לאפריקה וחזרתה של אפריקה לישראל. יש לנו מטרות משותפות של ביטחון, שגשוג ויציבות".
בפגישה המורחבת עם המשלחת מצ'אד, משתתפים בין היתר השר לעניינים אסטרטגים רון דרמר וראש המוסד דוד (דדי) ברנע, שקיבל את פניו של דבי אמש בשדה התעופה ואירח אותו במטה המוסד. ברנע אמר שהוא מקווה כי "מנהיגים נוספים במזרח התיכון ובאפריקה ישאבו השראה מהסכם חשוב זה ויקדמו את יחסיהן עם ישראל. המוסד ימשיך לפעול בכל דרך לפתח ולקדם קשרים עם כל מדינה וגורם אשר למדינת ישראל אינטרס לחתור עמם להסכם ולשלום".
מאז ההחלטה על כינון היחסים מחדש ב-2019, מילא המוסד תפקיד מרכזי בתהליך גיבוש ההסכם וחיזוק היחסים בין המדינות. בהנחיית הדרג המדיני ובמסגרת המאמצים לקידום תהליכי נורמליזציה עם מדינות באזור, הוביל המוסד, בשותפות מלאה עם גורמי מדיניים-ביטחוניים, את הקשר החשאי עם בכירים ברפובליקה וקידם צעדים משמעותיים, בהם ביקורי משלחות הדדיים בישראל ובצ'אד.
עוד אמר ברנע כי "רפובליקת צ'אד הינה מדינה מוסלמית נוספת וחשובה ביבשת אפריקה עמה מדינת ישראל מכוננת היום יחסים דיפלומטיים. הרחבת מעגל השותפויות המדיניות הינה יעד חשוב להרחבת העומק האסטרטגי של מדינת ישראל. פעילות זו של המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים הינה מתוקף אחריותו וייעודו לפיתוח וקידום קשרים חשאיים מיוחדים, ובכלל זה עם ישויות ומדינות שאינם מקיימות קשרים רשמיים עם ישראל".
נשיא צ'אד נפגש היום גם עם שר החוץ אלי כהן, שהודה לאורח על תמיכת צ'אד במועמדות ישראל כמדינה משקיפה באיחוד האפריקאי. כזכור, הרשות הפלסטינית ניסתה לדחוק את רגליה של ישראל מהאיחוד.
שר החוץ כהן ציין בפני הנשיא את הסיוע המשמעותי שישראל העניקה בשנה האחרונה לצ'אד, באמצעות מש"ב (סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל במשרד החוץ). בימים אלה נמצאת בצ׳אד משלחת רופאים ישראלית המכשירה אנשי רפואה מקומיים ברפואת חירום. כהן: "הקשר בין ישראל לצ'אד הוא עוד הוכחה לחשיבות פעילות משרד החוץ ביבשת אפריקה. נמשיך לפעול לחיזוק היחסים בין שתי המדינות לטובת אזרחינו ולטובת מעמדה של ישראל".