אחרי ההחלטה של היועמ"שית לאסור על ראש הממשלה נתניהו להתערב ברפורמה המשפטית, יוצאים ראשי הקואליציה במתקפה נגדה. נראה כי מכתב היועמ"שית לא רק שלא פוגע במאמצים להעביר את הרפורמה המשפטית אלא אפילו נותן לגיטימציה גדולה אף יותר לרפורמה וכן מדרבן את הממשלה להעביר אותה כמה שיותר מהר.
בהצהרה שפרסמו ראשי מפלגות הקואליציה, נכתב: "אנחנו דוחים על הסף את מכתבה של היועצת המשפטית לממשלה. פנייתה היא ניסיון השתקה בניגוד מוחלט למנדט החד-משמעי שקיבלנו מאזרחי ישראל בבחירות. אין שום קשר בין הרפורמה המשפטית של יריב לוין, שתכליתה החזרת הדמוקרטיה לישראל, לבין ענייניו של ראש הממשלה. אלה שפועלים בניגוד עניינים הם דווקא אנשי הייעוץ המשפטי. ביד אחת הם נלחמים בפומבי ובכנסת ברפורמה המשפטית שתשפיע על מעמדם, וביד השנייה הם מנצלים את תפקידם כדי לסכל אותה".
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין התרעם על כך שהיועמ"ש מגיבה לנתניהו ולא לעו"ד שאיים אתמול בירי על רקע קידום הרפורמה. "אתמול שמענו דברים חמורים מאין כמוהם מפיו של עורך דין בכנס שערכה לשכת עורכי הדין. אפשר היה לצפות שהיועצת המשפטית לממשלה תפעל ותשמיע קול ברור בעניין זה. אבל לא. היועצת וצוותה עסוקים בכתיבת עוד חוות דעת שתכליתה למנוע מראש הממשלה להביע את עמדותיו. מסתבר שניגוד עניינים הוא דבר מוזר. לנבחר ציבור אסור לדבר על רפורמה בייעוץ המשפטי, אבל ליועצת המשפטית ולצוותה מותר לפעול לסכל את הרפורמה שנוגעת ישירות לסמכויותיהם".
את המכתב של היועמ״שית כינה יו״ר הקואליציה, ח״כ אופיר כץ, "אבסורד מוחלט וניסיון לסתימת פיות". לפי כ"ץ ראש הממשלה נתניהו הלך לבחירות גם על הנושא המשפטי. "קיבלנו מנדט ברור מהציבור לבצע את הרפורמה. אם נלך לפי רוח דבריה, אז כל היועמ״שים והשופטים בניגוד עניינים. זאת עוד הוכחה לנחיצות הרפורמה שתחזיר את הדמוקרטיה לישראל אל מול העריצות המשפטית".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר על היועמ"שית כי היא "מנסה להלך אימים על ראש הממשלה ועל ממשלת ישראל. באיומים לא משנים מדיניות והממשלה לא תתקפל. אם רוצים שיח זה לגיטימי, אבל חייבים להבין שאיומים כאלו רק מדרבנים את הממשלה להעביר את הרפורמה כמה שיותר מהר".
במכתב שכתבה היועמ"שית גלי בהרב מיארה היא אסרה על נתניהו להתערב בשינויים במערכת המשפט בשל ניגוד העניינים שלו. "יישום המגבלות שנקבעו בפסק הדין, מוביל לכלל מסקנה כי עליך להימנע במסגרת תפקידך כראש הממשלה ממעורבות ביוזמות הנוגעות למערכת המשפט במסגרת המהלך המכונה "הרפורמה המשפטית". זאת, בשל קיומו של חשש סביר לניגוד עניינים בין עניינים הנוגעים להליך המשפטי המתקיים בעניינך, לבין מכלול יוזמות החקיקה ורכיבים מהותיים בו בהתאם לאמות המידה שאושרו בפסק הדין. האמור חל גם על פעולה או הנחייה במישרין או בעקיפין, באמצעות אחרים, ובכלל זאת גם על מעורבות של גורמים המכהנים במשרות אמון בלשכתך".