התחממות היחסים בין צ'אד לישראל והידיעות על חתימה אפשרית של שכנתה סודן על הסכמי אברהם, מדאיגים את ארגון חמאס שמקיים פעילות ענפה בסודן בעבר ובהווה.
ארגון חמאס הגיב בצער רב על ההודעה של צ'אד כי בכוונתה לפתוח שגרירות "בישות הציונית הכבושה", וביקש ממנה לחזור בה מההחלטה.
בהודעה לעיתונות שפרסמה חמאס נאמר כי "ההחלטה של צ'אד מנוגדת לעמדה האפריקאית הכללית שנאבקת בקולוניאליזם ודוגלת בתמיכה בזכות המאבק של העם הפלסטיני למימוש חירותו וזכותו להגדרה עצמית על ידי הפסקת הקולניאליזם הגזעני הפשיסטי האחרון בתקופה המודרנית".
בחמאס הוסיפו כי הם "דוחים את הנורמליזצייה עם הכיבוש מכל וכל" וקוראים לצ'אד "לבחון מחדש את ההחלטה שסותרת את עמדתו של העם בצ'אד במשך השנים ותמיכתו בפלסטין ובצדקת מטרתו הלאומית, כדי לשמור על האינטרסים של עמי האזור, ולמנוע מהכיבוש להאריך את חייו ולעודד אותו לבצע עוד הפרות ומעשי טבח נגד העם הפלסטיני נגד המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות".
בתוך כך, בסודאן דיווחו על "צעד משמעותי", שיתקבל היום ביחסי ישראל- סודאן. בתקשורת הסודאנית ציטטו מקורות ישראלים שדיברו על התקדמות במגעים לחתימה של סודאן על הסכמי אברהם. כזכור בתקופת כהונתו הקודמת כראש ממשלה, חיזק נתניהו את היחסים עם סודאן, כאשר שר המודיעין דאז שמכהן היום כשר החוץ, אלי כהן אף ביקר במדינה לקראת הצטרפות אפשרית של סודאן להסכמי אברהם. המתיחות הפוליטית הפנימית בסודאן, מנעה התקדמות מדינית בנושא.
לארגוני הפרוקסי של איראן ובראשם חמאס הייתה נוכחות משמעותית בסודאן, מומחה הכטב"מים של חמאס, המהנדס מוחמד אלזוארי, שחוסל על פי מקורות זרים על ידי המוסד הישראלי בתוניסיה, שהה כשש שנים בסודאן ושם התרכז בפיתוח יכולת התעופה של חמאס.
במשך שנים חמאס השתמשו בסודאן כתחנת מעבר להברחות נשק איכותי לרצועת עזה מלוב ואיראן. שיירות שהבריחו נשק איראני ולובי מסודאן לכיוון רצועת עזה הושמדו על פי מקורות זרים על ידי ישראל מספר פעמים, הוכחה לפעילות הענפה שהאיראנים וחמאס עושים במדינה, שכעת מעוניינת להצטרף למדינות שמנהלות יחסים נורמאליים עם ישראל.
כבר ב-2016 ניתקה סודאן את יחסיה הרשמיים עם איראן וכחלק מהתחממות היחסים של סודאן עם ארה"ב וישראל, פעלה סודאן ב-2020, נגד ארגוני הטרור כמו חמאס.