תושבי בנימין קיבלו היום (ה) הודעה ובה בשורה חשובה: "לאחר מאמצים רבים אני שמח לעדכן שבימים הקרובים תחל הרחבת הכביש הראשי במרחב מחסום חיזמא. העבודות יוסיפו נתיבי תנועה מהירה לבאים לכיכר מכל הכיוונים", עוד נכתב כי "ההרחבה תאפשר את הזרמת התנועה לנכנסים לירושלים וכמובן תזרים את התנועה מירושלים ליישובים".
המיזם יצא לדרך לאחר סדרת ישיבות ופגישות בשטח עם נציגי חטיבת בנימין, חברת מוריה, משרד הבטחון, מנהלי הפרויקט והקבלן. ובשבועיים הקרובים הקבלן יתחיל בגידור השטח ומיד יחלו העבודות מדובר במקטע הראשון מתוך פרויקט הרחבת כביש פסגת זאב – שער בנימין ובשלב הבא הרחבת כביש 60 כולו.
בהודעה עליה חתום ראש המועצה ישראל גנץ, נכתב "אנחנו עומדים בקשר עם נציגי חברת מוריה, הקבלן המבצע ומשרד הביטחון כדי שהעבודות יגרמו למינימום הפרעה לתנועה", לסיום נכתב "תודה למשרד התחבורה ולמשרד האוצר".
בשל חוסר התאמה בין התשתיות והכבישים ביו"ש לגודל האוכלוסייה נוצרים בכלל בכבישי יו"ש ובפרט בין בנימין לכניסה לירושלים עומסי תנועה גדולים. בחודשים האחרונים אף נכתב בתשובת המדינה בתגובה על עתירה משפטית שהגישה המועצה, כי קיימת מצוקה שגוררת פקקי תנועה כבדים ונעשות פעולות לטיפול בנושא.
העתירה, שהוגשה לפני כשמונה חודשים, התמקדה במעברי הפועלים בטענה כי התשתיות הקיימות לא בנויות לקיבולת כזו של פועלים והמצב יוצר פקקים מדי בוקר בייחוד על רקע הגדלת מכסת הפועלים מאז הקיץ האחרון. משרד הביטחון השיב לעתירה והודה כי במחסום חשמונאים המשרת את תושבי מערב בנימין והשומרון, קיים עומס תנועה גדול בשל מעבר אלפי הפועלים בשעות הבוקר. המדינה טענה כי היא מקדמת פתרונות במרחב.
עוד נכתב בתשובת המדינה כי "קיים עומס בכיכר הנמצאת בסמוך לצד הישראלי של המעבר, אשר נגרם מריבוי רכבי ההסעות הממתינים לאיסוף הולכי הרגל והסעתם לרחבי הארץ, כך שניתן לומר שעומס זה אכן נגרם כתוצאה ממספר בעלי היתרי הכניסה לצרכי עבודה שעושים שימוש במעבר".
ערב הקמת הממשלה חתמו נציגי הליכוד ו'הציונות הדתית' על מסמך ההבנות שכלל סעיפים מרובים באשר למצוקת הכבישים ביו"ש. בין היתר סוכם ש"יוסדרו באופן מיידי מעברי הפועלים הפלסטינים תוך התאמת הסדרי התנועה, ויוקצו המשאבים הנדרשים לצורך כך", וזאת כדי "להקל על חיי היומיום של יהודים וערבים". ישראל גנץ, ראש מועצת בנימין, הוא שעודד את העיסוק בשדרוג המעברים, ופעל גם לגבש מתווה לעקרונות הפתרון.
בין השאר סיכמו הצדדים שבתוך שישים יום מהשבעת הממשלה יוקם צוות בין־משרדי לגיבוש תוכנית רב־שנתית למעברים, וזו תוצג לממשלה בתוך ארבעה חודשים.