ישראל לא תיענה לבקשה הירדנית להגדיל את מספר אנשי הווקף בהר הבית. כך אמר גורם מדיני בכיר בתשובה לשאלת אתר מקור ראשון, בנוגע לדרישות ירדניות מישראל במהלך ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אצל המלך עבדאללה ברבת עמון, לפני כשבוע וחצי.
לדברי הגורם, במהלך השיחה עם המלך בארמונו, "הנושא האיראני עולה תמיד, אך נושא השלום האזורי עלה ביתר שאת. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי שני המנהיגים דנו בסוגיות אזוריות, "בדגש על שיתוף הפעולה האסטרטגי, הביטחוני והכלכלי בין ישראל לירדן, התורם ליציבות האזור. כמו כן, ברכו השניים על הידידות והשותפות, ארוכת השנים, בין מדינת ישראל לממלכה הירדנית".
במהלך הפגישה בין שני המנהיגים, דובר על כמה פרויקטים שישראל רוצה להשיק. החשוב בהם הוא החיבור הרכבתי בין חצי האי ערב למפרץ חיפה", כלומר קו רכבת שיוכל להוביל סחורות מנמל חיפה אל ערב הסעודית ולהיפך. עוד עלה לדיון, האצת הפרויקט האקלימי במסגרתו ירדן אמורה לספק אנרגיה סולארית לישראל, וישראל תספק לה מים ממתקן התפלה ייעודי חדש. נציין כי הסכם להאיץ את המיזם, נחתם במהלך ועידת האקלים בשארם-א-שייח', ימים ספורים לאחר הבחירות בישראל.
לאחר נצחונו של נתניהו בבחירות, התקשר המלך עבדאללה לברכו. מאז היבחרו מחדש של נתניהו, הביעו גורמים ירדנים את דאגתם מפני "שינוי סטטוס קוו בהר הבית", שינוי שנתניהו התחייב כי לא יקרה. זאת אף כי הירדנים מצידם לא שמרו בשנים האחרונות על הסטטוס-קוו בהר. בין היתר הם סייעו להקמת מסגד חדש בשער הרחמים, ושבו והעלו דרישות מישראל כי תתיר את הגדלת מספר אנשי הווקף בהר.
הגורם המדיני אישר כי המלך עבדאללה העלה את נושא הר הבית במהלך השיחה לפני כשבוע וחצי, וכי התשובה הישראלית הייתה כי "יש מציאות ויש ספין – אין שום שינוי ולא יהיה שום שינוי בסטטוס קוו בהר הבית. קודש הקודשים הוא קודש הקודשים", אמר הגורם לגבי ההר. בנוגע לעלייתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר, נאמר מהצד הישראלי לירדנים כי אין מדובר בשינוי הסטטוס קוו, שכן גם שרי ביטחון פנים קודמים עלו להר. הירדנים ביקשו במהלך הביקור מנתניהו הגדלה של מספר אנשי הווקף על ההר, אך לדברי גורם מדיני – "לא יהיה כזה דבר".