משלחת החילוץ וההצלה הישראלית נחתה לפנות בוקר (ג') בטורקיה לאחר רעידת האדמה שהביאה אסון הומניטארי כבד על המדינה, והחלה בהיערכות לקראת התחלת פעולות החילוץ וההצלה.
הבוקר נודע כי ישנו עיכוב בהוצאת בית חולים שדה למדינה, לאחר שאתמול שר הביטחון יואב גלנט הורה להוציא בית חולים שדה אחד לטורקיה בגלל אילוצים טכניים. הערכות בקרב חברי המשלחת כי כבר בעוד 24-36 שעות ניתן יהיה להתחיל בפעולות החילוץ וראשי המשלחת מאמינים שניתן יהיה להוציא ניצולים מתוך הריסות גם בפרק זמן של 48 השעות הקרובות.
מפקד המשלחת אל״ם (מיל׳) גולן ואך, סיפר לאחר הנחיתה בטורקיה כי "למקום כבר הגיע כוח חלוץ, שזה בעצם צוות מומחים קטן, שיאפיין את עיקרי הצרכים ויעביר לנו מידע ומיקום לאן להגיע. משלחת של הכוח העיקרי מונה כ-150 אנשי מקצוע מתחום החילוץ". לדבריו, אזור טורקיה לא זר למחלצים שחלקם חוזר לשם לאחר שלקחו חלק גם באימונים וגם בפעולות חילוץ בעבר במספר מקומות בעולם. "זו לא משלחת ראשונה של היחידה, זו משלחת 31 במספר ב-40 השנים האחרונות. אנחנו מרגישים זכות גדולה להושיט יד לשכנתנו ולאזרחים שלה. זהו אסון בהיקף גדול, רעידת האדמה המשמעותית ביותר אליה הגענו הייתה בהאיטי, ומאז לא היו רעידות בסדר גודל כזה. נעשה כמיטב יכולתנו להציל חיים ולסייע לעם הטורקי".
אל"ם במיל' גולן יהיה מפקד המשלחת של צה"ל יחד עם משרד החוץ, משרד הביטחון, וגורמי כבאות והצלה. משלחת צה״לית יצאה בהתאם לבקשה טורקית ובהתאם להנחיית דרג מדיני והרמטכ״ל הרצי הלוי. המשלחת מובלת על ידי מפקדת פיקוד העורף ברמה המטכ"לית.
אחד האתגרים הגדולים של המשלחת היא התמודדות עם אזור מוכה אסון המנותק מתשתיות ומערכות תקשורת, במיוחד כאשר מדובר במדינה שלישראל יש עימה יחסים דיפלומטיים אבל לא שלום. "אנחנו לא יכולים לקחת מערכות תקשורת מטעמי ביטחון" הוסיף גורם צבאי.
"אנחנו מגיעים בשלב שיש סיכוי עדיין למצוא אנשים בחיים" סיכם אל"ם גולן ואך. "התנאים לא פשוטים גם בגלל מזג האוויר הסוער וגם בגלל תמונות ההריסות שמגיעות משם. אבל לפי הבנתנו יש סיכוי למצוא אנשים חיים, ואנחנו מקווים שנצליח לסייע כמה שיותר גם לטורקיה וגם לאזרחיה".