בכירים בקואליציה, כמו גם בכיר אמריקני, מכחישים כי ישראל נענתה בחיוב לבקשה של ארה"ב להקפיא או לעצור לזמן מה את הבנייה ביהודה ושומרון. ממפלגת "הציונות הדתית" נמסר, בתגובה לידיעה שפורסמה ב'וואלה', כי "לא תהיה הקפאה של הבנייה ביהודה ושומרון. נקודה. לא תהיה פגיעה בהרתעה הישראלית מול מחבלים. נקודה. לא יהיה המשך בנייה בלתי חוקית והשתלטות ערבית בשטחים הפתוחים. נקודה".
נציין כי בישיבת הקבינט הביטחוני-מדיני שהתקיימה במוצאי שבת לפני כשבוע וחצי, לאחר הפיגועים הרצחניים בירושלים, הוחלט על צעדים לחיזוק ההתיישבות.
על פי הפרסום בוואלה, ארה"ב ביקשה מישראל "עצירה זמנית" של בנייה בהתיישבות ושל הריסת בתים פלסטיניים בלתי חוקיים. בנוסף היא הציעה כי בתמורה הפלסטינים ישעו מהלכים כנגד ישראל באו"ם ויחודש התיאום הביטחוני שלהם עם ישראל.
ראוי לציין כי המהלך הפלסטיני המשמעותי האחרון באו"ם, של קידום חוות דעת מבית הדין בהאג אודות השליטה הישראלית ביו"ש, כבר התרחש.

למרות הצהרות "הציונות הדתית", השבוע נמנעה ישראל מהריסת בניין ערבי בלתי חוקי שנבנה במזרח ירושלים. בראיון לרשת ב', נשאל על כך הבוקר השר עמיחי אליהו מ'עוצמה יהודית' ואמר כי "כי אנחנו צריכים להבין שנכנסנו להליך ארוך טווח". כך גם, על פי בכירים צרפתים, נתניהו אמר לנשיא צרפת עמנואל מקרון בפגישתם בפריז ביום חמישי האחרון, כי הוא צריך "לתת משהו לשותפיו לקואליציה" בתחום ההתיישבות ביו"ש. לפי הדיווח, מדובר בצעדים פחותים מאלו להם שותפיו לממשלה מצפים – עליהם התחייב נתניהו במסגרת ההסכמים הקואליציוניים.
בזמן ביקורו בשבוע שעבר בישראל, הגדיר מזכיר המדינה אנתוני בלינקן כי המטרה המידית שנמצאת על הפרק מבחינת האמריקנים היא "השבת השקט" בין ישראל לפלסטינים. לאחריה ניצב גם היעד של הקמת מדינה פלסטינית. כפי שנוהגים תמיד בכירי ממשל ביידן, הוא מנה את המעשים החד צדדיים מהם מתבקשים שני הצדדים להימנע, כדי שלא למחוק את האפשרות לקיום "פתרון שתי המדינות". בצעדים שמנה במסיבת עיתונאים שקיים ביום שלישי שעבר בירושלים, היו הרחבת ההתיישבות ביו"ש, הכשרת מאחזים, "שיבושים" בסטטוס-קוו במקומות הקדושים בירושלים, והריסת מבנים בלתי חוקיים, בידי ישראל. בעוד הבקשה שהופנתה אל הפלסטינים היא הימנעות מהסתה לאלימות.
עוד אמר בלינקן במסיבת העיתונאים, כי במהלך פגישותיו בירושלים ורמאללה "עלו כמה רעיונות" להרגעת השטח, ולכן השאיר אנשי צוות שלו בישראל, כדי להמשיך את הדיונים בעניין. מי שנותרה בישראל היא העוזרת שלו לענייני המזרח התיכון, ברברה ליף.