בבית המשפט המחוזי בירושלים נפתחת הבוקר (ד') עדותו של יריב עמיעד, מי ששימש בתקופת חקירות נתניהו כראש צוות חוקרים בחקירות רשות ניירות ערך, וכיום מנהל יחידת החקירות ברשות ניירות ערך. התובעת, עו"ד יהודית תירוש, פתחה בתשאול קצר של עמיעד אודות חקירת נתניהו והתפקיד שמילא בה. כזכור, החקירה שהולידה את תיק 4000, פרשת בזק-וואלה, נולדה מתוך חקירה אחרת שנפתחה ברשות לניירות ערך, אשר נגעה להתנהלות חברת בזק ובעל השליטה בה, שאול אלוביץ', בכל הנוגע להיבטים מסוימים בעסקת בזק-יס.
בפתיחה ציין עמיעד כי הוא הצטרף לפעולות החקירה במסגרת חקירת בזק, אך רק בשלב האחרון שלפני הפיכת החקירה בפרשת בזק לגלויה, "אני הצטרפתי לחקירה לקראת בוקר ה'פרוץ'. אני שימשתי כראש צוות החיפוש בביתו של שאול אלוביץ'. התיק הזה היה תיק בהיקף מאוד גדול. כל המחלקה הייתה מגויסת, מספר חברות, חיפושי בית, כמות עצומה של חומרי מחשב שנתפסו, גם חומרים פיזיים. זה היה התיק הגדול ביותר שהיה מאז שאני התחלתי לעבוד ברשות ניירות ערך".
"ממצאים נוספים העלו חשד כלפי מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, שהוא מנהל ערוץ סודי מול ראשי חברת בזק מאחורי הגב של גורמי המקצוע במשרד ומחוצה לו. ואז התברר שבפרקליטות עובדים על חוות דעת בנוגע להתנהלות של פילבר מול הייעוץ המשפטי. התנהל הליך בדיקה בפרקליטות ואני מבין שיש אישור יועמ"ש לחקור את החשדות האלה נגד פילבר. קיבלנו אישור לחפש, מעבר לחיפוש בית אצל פילבר, גם חיפוש במשרד התקשורת בלשכה של פילבר ואצל העוזרת שלו, עדי קאהן. מודיעים לי מהפרקליטות שיש אישור של היועץ המשפטי לממשלה, אך אני לא מקבל את האישור עצמו".
התובעת תירוש שאלה את עמיעד מה היו החשדות נגד פילבר והעד השיב: "החשד היה שפילבר מעביר לבזק את כל ה'מאחורי הקלעים' שקורים במשרד התקשורת ובמשרדי ממשלה נוספים. החשד היה שזו פעולה לטובת האינטרסים של בזק, וכמובן שניסינו להבין מה הניע אותו לפעול כפי שהוא פעל. כמובן על רקע זה שראינו בנושא של מכתב ההכוונות את ההשפעה של בזק על המכתב. כל הדברים האלו העלו שאלה לגבי הסיבה שפילבר פעל כפי שהוא פעל".

התובעת הוסיפה ושאלה, "בדקתם מניע כלכלי למעשיו של פילבר?", ועמיעד השיב, "למעשה, הבנו שפילבר לא מספר לנו את כל התמונה. קיבלתי צו ובדקנו את חשבונות הבנק של פילבר. עשינו בדיקות לראות האם אנחנו מזהים איזה שהוא אלמנט כלכלי".
תירוש הקשתה על העד וציינה כי בעדויות קודמות עלתה הטענה שחברות נוספות קיבלו יחס דומה לזה שבזק קיבלה, "גם אם היינו מוצאים שיש טיוטות שעברו לחברות אחרות זה לא היה מלבין מה שהוא עשה מול בזק. אבל לא מצאנו שום דבר שאפילו הקביל למה שפילבר עשה מול חברת בזק". עמיעד ציין שביצע חיפוש בתיבת המייל האישית של פילבר ושם לא נמצאו מסמכים שעברו לחברות תקשורת אחרות, אך סייג וציין כי גם כמה מהמסמכים שעברו מפילבר לבזק לא נמצאו בתיבה שלו, אלא רק אצל אנשי בזק. השופט בר עם שאל האם חיפוש מקביל נעשה בחומרי המחשב של החברות הנוספות, ולבסוף אישר העד כי חיפוש שכזה לא נעשה.
תירוש ביקשה מהעד להתייחס לטענות שכבר בשלב מוקדם, הרבה לפני אישור היועמ"ש, חיפשו החוקרים בחקירת פילבר להגיע דרכו לנתניהו. עמיעד שלל את האפשרות הזו וציין כי גם הרמזים בנושא הסדר טיעון כלל לא היו קשורים לנושא, "מול פילבר באיזה שהוא שלב הוא מתחיל למעשה לדבר על עלות ותועלת, מנסה לברר מה הדרגה שלי, אני מבין שהוא לא מספר לי את כל האמת. הוא גם אומר דברים שרומזים לזה. פעם אחר פעם אני אומר לו 'תספר את האמת, תתמודד עם מה שתתמודד, ואחרי זה תצא לדרך חדשה'. אבל במהלך ההפסקה יידענו את הפרקליטות בזה. ואז בשיחה שהייתה עם פרקליטת המחוז, הוחלט שתיאמר אמירה ממש כללית שהמחיר ייגזר מהתוכן. אז אני נכנס אליו ואומר לו את אותה אמירה. אבל כשהוא חוזר ביום ראשון אף אחד לא מדבר אתו לא על המחיר ולא על תוכן. מה שאנחנו עושים זה לבדוק את האינטרסים הכלכליים שלו. אף אחד לא מדבר אתו על נתניהו. המטרה הייתה לקבל ממנו גרסה אמתית על הפעולות שלו".
עמיעד נשאל גם על תכתובת מסוימת שהוצגה לאלוביץ', והשיב: "הגרסה הראשונית של אלוביץ' הייתה שהוא לא מתערב באתר וואלה, כל השיחות עם אילן ישועה הם בעניינים עסקיים, הוא אפילו לא יודע מי העורך והכתבים. לכן קיבלנו אישור להציג לו תכתובת מסוימת, שסותרת את זה. זה היה משהו שנגע למוסד, ואלוביץ' טען שזה משהו ייחודי שנגע לביטחון המדינה. אלוביץ' התעקש שהוא איננו מתערב בנעשה באתר וואלה".

בנוגע לחקירת אילן ישועה, שאלה תירוש על תוכנה של החקירה הראשונה, "ישועה מספר מיוזמתו סיפור שסותר לגמרי את הסיפור של שאול אלוביץ'. הוא מספר על מעורבות אינטנסיבית של שאול ואיריס אלוביץ' בנוגע לסיקור של נתניהו ובני משפחתו. הוא שולח לנו מיילים, הוא מספר לנו על פגישת השיבוש".
תירוש הוסיפה ושאלה למה החקירה הראשונה לא הוקלטה ורק החקירות שאחריה הוקלטו, "תוך כדי החקירה הבנו שזו חקירה מאוד רגישה, תוך כדי החקירה עלו ממצאים רבים והוצא צו לתפוס את הטלפון של ישועה. מה שקרה הוא שבמהלך החקירה הבנו שזו חקירה רגישה מאוד והבנו שכדאי שמעכשיו והלאה החקירה תוקלט".
תירוש ביקשה מעמיעד להתייחס לגם לטענה שלא נבדקה המעורבות של בני הזוג אלוביץ' בסיקור של פוליטיקאים אחרים שאינם בני משפחת נתניהו באתר וואלה, "החשד היה לגבי המעורבות של שאול ואיריס אלוביץ' לגבי הפרסומים באתר וואלה. גם בבירורים שעשינו בחקירות וגם בתכתובות עצמם. המעורבות של שאול ואיריס אלוביץ' לישועה ומישועה לעורכים הייתה בנוגע לסיקור של מר נתניהו ובני משפחתו. לא זיהינו מעורבות, בטח לא במאסות האלה, מול פוליטיקאים אחרים. אנחנו הסתכלנו על המעורבות של בעל השליטה בתוכן של האתר. עברנו על כל התכתובות".