הסופה "ברברה" שלמעשה הסתיימה היום (ד'), הביאה כמויות משמעותיות במיוחד של גשם, שלוו ברוחות עזות וטמפרטורות שאפילו מתקרבות אל האפס. שיאנית המשקעים בסופה היא ירושלים, שם ירדו ביומיים האחרונים כמויות גשם שמשתוות לממוצע של חודש פברואר כולו. כך על פי נתוני חברת "מטאו-טק" המתפרסמים אחר הצהריים.
כמויות משקעים מתחילת מערכת "ברברה": מיום ראשון ועד היום בשעה 18:00, בתחנות חברת "מטאו-טק" ברחבי הארץ:
- מעלות 110 מ"מ
- קיבוץ אל- רום 130 מ"מ
- צפת 95 מ"מ
- חיפה 43 מ"מ
- תל אביב 46 מ"מ
- עין כרם ירושלים 148 מ"מ (כל ממוצע חודש פברואר)
- קרית גת 82 מ"מ
- באר שבע 39 מ"מ
- ערד 30 מ"מ
Video: עזרא חדד רשות הטבע והגנים
אבל למה בעצם יש לסופה שם? ולמה דווקא ברברה? כזכור, המנהג לתת שמות לסופות החל רק בשנים האחרונות. עד אז הכרנו אותו בעיקר מארה"ב, שם ההוריקנים הגדולים מקבלים שמות משל עצמם, אז מדוע התחילו לעשות זאת גם בפינה הקטנה שלנו?
חזאי "מטאו טק", ליאור סודאי, מסביר בשיחה עם אתר מקור ראשון כי שמות הסופות נקבעות כחלק משיתוף פעולה מטאורולוגי עם יוון וקפריסין. מדינות אלו קרובות אלינו גיאוגרפית וגם מזג האוויר אצלן דומה מאוד לשלנו. על פי סודרי "מערכת מזג אוויר הגיע אלינו מיוון, וגרמה שם למזג אוויר סוער במיוחד. המערכת קיבלה את השם "ברברה" בגלל הקור הקיצוני (והברברי) שהיא הביאה ליוון.
"השירות המטאורולוגי הישראלי עובד בשיתוף פעולה עם השירות המטאורולוגי היווני ועם השירות המטאורולוגי הקפריסאי. אנחנו הקבוצה של דרום מזרח הים התיכון בפרויקט השמות. הרשימה נסגרת באוגוסט לכל השנה. בנוגע לבחירת השמות, כל פעם נותנים שם לפי סדר האלפא-ביתא היווני, וכשמסיימים סבב מתחילים עוד פעם מאלפא, בנוסף כל מדינה מחליטה על שם לפי תורה. בנוגע למגדר, הוחלט כי השמות יהיו זכר ואז נקבה וחוזר חלילה – חצי חצי".
Video: עזרא חדד רשות הטבע והגנים
סודרי מסביר כי "השנה השם הראשון היה הישראלי, אריאל, והוא היה זכר, עכשיו זה השם היווני, ברברה, והוא נקבי, השם הבא יהיה "Cleon" – שם שנבחר בקפריסין, אח"כ שוב שם ישראלי וחוזר חלילה – אם לא ייגמר החורף קודם".
עוד הוא מציין כי "הסופה אריאל הייתה כבר באוקטובר, אבל השפיעה רק על יוון, וכאן אצלנו כלל לא הרגשנו אותה".