ועדת השרים לענייני חקיקה תתכנס לראשונה ביום ראשון הקרוב במזכירות הממשלה. על הפרק נמצאים שורת חוקים הקשורים לרפורמה המשפטית, חוק דרעי והצעות של האופוזיציה המטרה לאתגר את הממשלה.
יו"ר הקואליציה אופיר כ"ץ הגיש הצעת חוק אחת לשינוי הרוב הדרוש לפסילת חוקים. בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "מוצע לעגן בחקיקה, לראשונה, כי רק לבית המשפט העליון סמכות לדון בתוקפם של חוקים ובהתאמתם לחוקי היסוד השונים, ולהבהיר כי שימוש בסמכות זו אינו דבר של מה בכך, ועל כן החלטה בעניינים אלה חייבת להיות כאשר הדיון מתקיים בהרכב הכולל את כל שופטי בית המשפט העליון וההחלטה מתקבלת פה אחד".
הצעה פרטית נוספת הגיש ח"כ שמחה רוטמן לטובת העברת פסקת התגברות. לפיה, חוק שבג"ץ פסל – תוכל הכנסת לחוקק אותו מחדש. בהצעה לא כתוב הרוב הנדרש לטובת העברתו מחדש, כלומר האם מדובר ברוב של 61 ח"כים או יותר, כפי שדורשת האופוזיציה. על פי ההצעה, "חברי הכנסת יהיו רשאים לקבוע בכל חוק 'הוראת חוק גוברת', לפיה החוק יחול על אף הוראות חוקי היסוד. חוק שנכללה בו הוראת חוק גוברת, שהתקבל ברוב ע"י חברי הכנסת, יהיה חסין מפני ביקורת שיפוטית במשך כל תקופת כהונתה של הכנסת שחוקקה אותו, וכן עד שיחלפו שנתיים מיום שתיבחר הכנסת שנבחרה לאחר חקיקתו".

בקואליציה מתכוונים להעלות גם את חוק דרעי השני שלא יאפשר לבג"ץ להתערב במינוי שרים בממשלה. מטרתה של הוועדה בהעלאת החוקים היא לקבל את הסכמת הממשלה, ובכך לא תידרש לקבל פטור מחובת הנחה אלא תוכל לקדם זאת בחקיקה מהירה ולהביא את ההצעות בקריאה טרומית היישר למליאה.
בנוסף, הוגשה הצעה של ח"כ מתן כהנא להגבלת קדנציה של ראש ממשלה, זאת למרות שבמפלגת ימינה, בממשלת בנט-לפיד, התחמקו מלהצביע על ההצעה בשל התנגדותה של איילת שקד. בנוסף לכך הוגש גם חוק של ח"כ יוליה מלינובסקי על תקיפה מינית על רקע לאומני.
ההצבעות על הרפורמה המשפטית יחלו כבר ביום שני הקרוב עם ההצבעה בקריאה ראשונה על הנושאים הבאים: שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים וקביעה מפורשת בדבר חוסר שפיטות תוקפם של חוקי-יסוד. הצעת החוק מטעם הוועדה מחייבת הנחה של יומיים על שולחן הכנסת (אלא אם יינתן פטור מחובת הנחה בוועדת הכנסת) ובהתאם לכך ייקבע מועד להצבעה במליאת הכנסת לאחר אישור הוועדה.