בתום שתי יממות בהן פועלים כוחות ההצלה הישראלים בזירות ההרוסות בטורקיה כתוצאה מרעידות האדמה שהתרחשו במוקדים שונים, חולצו כבר מתחת להריסות כחמישה ניצולים. המשלחת בראשות אל"ם (במיל') גולן, היא הגדולה ביותר ולקראת הערב תמנה 420 בני אדם בכוחות החילוץ. ביממה הזו מתקיימים שני מאמצים: מאמץ החילוץ עליו מפקד ואך שהחל מרגע שהמשלחת הגיעה. המאמץ השני הוא העניין הרפואי שכולל הקמת בית חולים שדה בדרום טורקיה – לא רחוק ממקום עבודתה של המשלחת. לצורך כך, בשעה זו ממריאים מנבטים כוחות רפואה נוספים המונים כ-250 איש, רובם מטפלים רפואיים.
אל"ם (במיל') גולן ואך עדכן בשיחה מטורקיה "אנחנו נמצאים ביום השני של המשלחת שיצאה לטורקיה ביום שני האחרון, כשהכוחות מתמקדים במאמצים לאיתור וחילוץ לכודים. את המשימה ביצענו בהצלחה ביממה האחרונה כשלמעשה הגענו למגע עם 5 אנשים מתוכם חולצו כבר 4, החמישית בתהליכי חילוץ כרגע. עכשיו יש קשר עם אדם נוסף שיכול להיות שיגיעו לחלצו. מדובר בהספק גבוה".
"כל מדינות העולם שולחות סיוע כזה או אחר. איפה שאנחנו פועלים עובדות 10 מדינות נוספות וישראל נמדדת באפקטיביות שלה. כאמור המשלחת הישראלית היא הגדולה ביותר מבין האחרות למעט אזרבייג'ן ששלחה 400 איש. אני מאמין שהערב נגיע למעל 420. אנחנו הגענו למספר החילוצים הגבוה ביותר עד כה. אני חושב שהמדינה ופיקוד העורף יודעים להוציא משימות כאלה בזמן קצר. המהירות שבע הגענו לשטח היא מה שהביא אותנו לתוצאות האלה ואני מקווה שנגיע לתוצאות נוספות בהמשך".

לשאלה האם עדיין יש סיכוי להוציא ניצולים עונה ואך כי "אנחנו עדיין מוצאים. בהאיטי מצאנו אנשים חיים גם אחרי 100 שעות. (למרות) מזג האוויר הקר, בחלק מהמבנים נשמר מזג אוויר חם ומזג האוויר לא פוגע בהם. התשובה היא כן, עד 5-6 ימים ממשיכים לחפש בצורה רצופה. מבחינתי אין הבדל עד חמישה-שישה ימים בין השעות הראשונית עד לזמן הזה".
על סיכום היממה הראשונה אומר ראש המשלחת: "היו לנו ביממה האחרונה הרבה מאוד אירועים מרגשים. זאת משלחת תשיעית שלי כבר ומה שהיה פה ביממה האחרונה לא חוויתי. החל מכך שכוחות מקבלים גזרה וסורקים אותה למרות שהם לא מעריכים שיהיו ניצולים בכזו צורת קריסה. הם מגיעים וזוחלים מתחת לרצפה, מגיעים למרתף שומעים משהו שנשמע כמו צפצוף של ציפור, מסתבר שזה ילד ששמע אותם וצעק. הוציאו ילד בן 12 שארבעת בני משפחתו מתו בתוך החדר, הוא יורד אלינו מהתקרה שלם והולך על הרגליים. זה נראה ממש כמו לידה. להגיע למבנה ולהבין שיש סיכוי שיש שם אנשים ופתאום לשמוע בכי של ילד, חופרים ומוצאים תינוק בן 2. מוציאים אותו מבטן האדמה חי ומתחילים לעבוד על אמא שלו בפנים, ואנחנו נוציא גם את אמא שלו".
לשאלה כמה ימים המשלחת ערוכה להישאר ולכמה שעות עבודה ברציפות יש מסוגלות הסביר אל"ם ואך "משלחות כאלה נעות בדרך כלל בין תשעה ימים ל-14 יום. מזכיר שיש גם בית חולים שדה שהשיקולים לגביו הם בדרך כלל אחרים. הטורקית שפה לא קלה, אנחנו קוראים לה מרש, המילה הארוכה היא חרן מרש. אנחנו בפרברי העיר, במרחק קילומטר ממרכז העיר, כשבמחנה מרוכזות כל יכולות השליטה. בית החולים שדה נמצא במרחק קילומטר מאתנו".

במהלך היום הגיע נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן לאזור בו פועלת המשלחת הישראלית. אל"ם ואך סיפר "השיח עם הטורקים מצוין בכל הרמות, שיתוף פעולה מלא. בהקשר של האירוע של ארדואן, הוא ביקר כאן, אבל לא נרשם אירוע מיוחד".