נראה כי האונס הקשה שאירע בשכונת גולדה בגדרה לפני כשבועיים הצליח לפגוע בתחושת הביטחון של התושבים באזור. לאורך השבוע האחרון נפתחו בעיר קורסים להגנה עצמית שהתמלאו עד אפס מקום כבר ברישום הראשוני. בנוסף, אנשי חינוך הרבו בפעילות חינוכית ובשיח עם בני הנוער על החשש שלהם.קבוצה של אנשים מהשכונה החליטו לא להסתפק רק בקריאה לביטחון אישי אלא גם לצאת ביוזמה התנדבותית משלהם ולסייר בשכונה לשם הגברת הביטחון.
"האונס הזה הצליח לטלטל הרבה אנשים, למרות שקודם לכן לא הרגשנו פה תחושה של חוסר ביטחון או סכנה ברחובות", מספר תושב העיר איתי גרנק. "הבנו ממה ששמענו שהמעשה הזה היה מתוכנן מראש, במטרה לפגוע. ברור שמטבע הדברים אחרי שקורה דבר כזה, גם אשתי והבנות שלי הרבה יותר מפחדות, כי זה קרוב אליך. זה היה אירוע מאד מזעזע וכשזה קורה פה ברחוב שלנו ליד הבית שלנו זה משפיע מנטלית ונפשית וזה מורגש".
גרנק וחבריו יצאו ביוזמה משלהם – לסייר בעיר בשעות הלילה ולהגביר את הנוכחות ברחובות, כך שאם יבחינו בדמות חשודה יוכלו לעדכן את המשטרה מבעוד מועד. "יש פה אתרי בניה בשכונה, כי מדובר באזור חדש. בהרבה מהם ישנים בלילה פועלים פלסטינים, שוהים בלתי חוקיים וזה דבר לא בטוח. אנחנו במטרה שכל לילה מהשעה 12 ועד השעה ארבע – תהיה נוכחות של תושבים שתסייר בשכונה".
לקבוצות הווטסאפ שנפתחו עבור המיזם נרשמו תוך זמן קצר כ-250 איש, מתוכם כבר כמה עשרות נרשמו למשמרות. "המטרה שלנו היא שכל לילה יהיו שני כלי רכב שמסתובבים לסייר. כרגע יש אחד, אנחנו ממשיכים לרשום עוד אנשים ודי מהר נגיע למטרה".
מיד לאחר הדיווח הראשון על המקרה, ביום שישי, הגיע השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר לשכונה ואמר "פגשתי את תושבי העיר שפשוט חיים בפחד. עיר של 35,000 תושבים, ורק עשרה שוטרים, חייבים לעשות שינוי בנושא".
גרנק מבקש להבהיר כי המתנדבים לא מבקשים להחליף את גורמי אכיפת החוק. לדבריו "המשטרה והמועצה בקשר אתנו, הם חילקו לנו אפודים ופנסים, הם מעודדים את זה. המועצה בעצמה שכרה חברת שמירה, גם המשטרה הגבירה פה נוכחות. הרעיון הוא נוכחות".
השבוע נראה כי כמה פעילים, שאינם מקבוצת פעילות זו, אולי לקחו את המשימה ההתנדבותית צעד קדימה. באמצע השבוע עצרה המשטרה ארבעה תושבים מהעיר בחשד שתקפו שוהים בלתי חוקיים שישנו באתרי הבניה באזור.
גרנק מבהיר כי זוהי לא דרך הפעילות של חבריו "יש כמה קבוצות. אנחנו אנשים מבוגרים ואחראיים שפועלים בתדריך מוגדר וברור. לא נכנסים לאתרי בניה או למקומות שלא צריך, לא משתמשים בנשק, לא מפעילים כוח. אם מזהים חשוד מעדכנים את המשטרה. הנשק שלנו זה הטלפון, לא מעבר. יש גם בני נוער ופעילים צעירים יותר שפועלים עצמאית, אבל כמובן לא במסגרת ההתנדבות שלנו".
השבוע הוארך מעצרו של החשוד במעשה, ברכאת אבו עסה, בן 21 מהפזורה הבדואית. על פי החשד, הוא נכנס לביתה של המתלוננת בזמן שילדיה שם, איים עליה, קשר את ידיה ועיניה ואנס אותה באכזריות.