חברי האופוזיציה סרבו במשך דקות ארוכות לנהל את וועדת חוקה וטענו כי זו פגיעה בהצעת הנשיא לקיום פשרה בתיווכו. חברי הכנסת מסיעת יש עתיד פתחו בשירת "אין לי ארץ אחרת", ומהר מאוד התפתחו צעקות בין האופוזיציה לקואליציה.
אמש קרא הנשיא הרצוג לפשרה בין הצדדים ואמר בנאום מיוחד, על רקע הרפורמה המשפטית וההתנגדות לה: "אזרחי ישראל. אנחנו על סף קריסה חוקתית וחברתית. במקרים קיצוניים כאלה, כמו חלק מקודמיי, אסרב לעמוד מנגד. שני הצדדים צריכים לבין שאם רק צד אחד ינצח, ולא משנה איזה צד- כולנו נפסיד. מדינת ישראל תפסיד".
יו"ר ועדת חוקה הודיע הבוקר כי הוא "מברך על יוזמת נשיא המדינה לקיים הידברות אמיתית" ואף הדגיש כיבין פשרת הנשיא להצעות החוק שעל השולחן יש הבדלים "שאינם זניחים אך גם אינם גדולים". הוא הזמין את הנשיא ואף את נשיאת בית המשפט העליון להגיע לוועדת חוקה ולדון בהצעות הפשרה השונות.
למרות כל זאת, חברי הכנסת מסיעת יש עתיד פתחו בשירת "אין לי ארץ אחרת", ומהר מאוד התפתחו צעקות בין האופוזיציה לקואליציה.
מטרת האופוזיציה היא לעכב בכל דרך את ההצבעות לקריאה ראשונה על חוק יסוד השפיטה, בעוד הקואליציה עומדת על כך כי ברצונה להביא זאת היום. בקואליציה מקווים לנצל את הוואקום בצריים שחברי הכנסת מהאופוזיציה ייצאו להפגנת המחאה מחוץ לכנסת, ואז להביא את ההצבעות לקריאה הראשונה בועדת חוקה.
שתי הצעות יובאו להצבעה: שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים. לפיה, ימונו תשעה חברים בהם, נשיא בית המשפט העליון, וכן שני שופטים שיצאו לפנסיה אותם ימנה שר המשפטים, בהסכמת נשיא העליון. הם יובאו לשימוע פומבי לפני ועדת חוקה של הכנסת. בנוסף יהיו בחברים שר המשפטים יו"ר הועדה ועוד שני שרים שתקבע הממשלה. וכן שלושה חברי הכנסת בהם יו"ר ועדת חוקה, ושני ח"כים אחד מסיעות הקואליציה ואחד מסיעות האופוזיציה, שלפחות אחד מהם אישה.
ההצעה השנייה מתייחסת לביקורת שיפוטית על חוק יסוד בבג"ץ. לפי השינוי, בית המשפט העליון לא יידרש, במישרין או בעקיפין, לשאלה בדבר תוקפו של חוק-יסוד ולא יהיה תוקף להחלטה שהתקבלה בעניין.