שרים וחברי כנסת בקואליציה זועמים על ההחלטה להקפיא את החקיקה הקשורה לרפורמה המשפטית ולחוק דרעי, ובמקביל תקפו את ראש האופוזיציה יאיר לפיד על דרישתו לעצור את החקיקה לחודשיים. שר המשפטים לוין ויו"ר ועדת חוקה רוטמן טענו כי "חקיקת הרפורמה המשפטית נמשכת בלי הפסקה".
"חברים", כתבה ח"כ טלי גוטליב לחבריה בליכוד. "מן הראוי לעדכן אותנו ולהסביר לנו למה הוסכם לדחות הצבעות לשבוע הבא. אישית אני חשה בושה ותסכול נוכח הכניעה הזו בשים לב לבוז שרוחש לנו השמאל והחגיגות על חשבון כבוד הימין. כפי שאמרתי מאז ומתמיד כי רק בעוצמה מושלים. פשוט חבל". והשר מיקי זוהר צייץ בטוויטר על ההתקפלות. "הצהרות לפיד מעידות שאין ליריבים הפוליטיים שלנו רצון אמיתי להידברות. כנראה שהם רק רצו להראות שהם קיפלו אותנו. ככה לא מקיימים הידברות. זה יגרום בדיוק את ההפך. פשוט חבל".
במקביל, יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני זעם על ההחלטה לא לקדם את חקיקת חוק ההתגברות. גורם ביהדות התורה אמר כי "לא הסכמנו בשום צורה להסיר את פסקת ההתגברות, בשום פנים ואופן. דורשים חקיקה מיידית". בעקבות כך הודיע גפני כי לא יצביע היום עם הקואליציה, ונטען כי עזב את משכן הכנסת.

בהמשך, הצהרת לפיד כי זכתה לתגובות עוקצניות: "למה רק חודשיים למה לא שנתיים", ציית ח"כ דני דנון ואילו השר שלמה קרעי כי "מוכנים לעצור את החקיקה לחודש אחד בלבד החל מה- 1.4… למשך כל פגרת הפסח… בעצם, עד אז נשלים כבר את החקיקה בעז"ה". ח"כ דן אילוז הוסיף ש"דווקא המחנה שתמיד רוצה להיכנס למו"מ עם אויבנו ללא תנאים מציב תנאים הזויים להידברות בין אחים. תודה רבה, אם אתם סרבנים, נמשיך להתקדם לבד".
כזכור, מוקדם יותר היום התקפלה הקואליציה לאור דרישת המחנה הממלכתי לעצור את החקיקה, והוחלט כי חוק אריה דרעי, חוק הכפפת מח"ש תחת משרד המשפטים ופסקת ההתגברות נדחים בשבוע לטובת קיום מגעים לפשרה בהתאם למתווה הנשיא.
לאחר התגובות בליכוד, פרשמו שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן בהודעה משותפת בה טענו כי "החוקים שהורדו היום אינם שייכים לחקיקת הרפורמה המשפטית שמתנהלת בוועדת חוקה", בטענה שאלו ירדו "לפי החלטה של חברי הכנסת המציעים אותם". לדברי השניים, חקיקת הרפורמה המשפטית נמשכת בלי הפסקה. ועדת החוקה תמשיך לדון כמתוכנן ביום ראשון. ביום שני יעלה החוק שאושר בוועדת חוקה להצבעה במליאה בקריאה ראשונה, כפי שתוכנן מראש.
הדיונים בהצעת חוק יסוד השפיטה יחודשו ביום ראשון, כשעל הפרק קידום הצעת פסקת התגברות, לפי ההצעה, הכנסת תוכל לחוקק חוק שבית המשפט לא יוכל לבטל או לשנות אם החוק נחקק ברוב של חברי הכנסת. מדובר על רוב של 61, עליו רוטמן לא מוכן להתפשר, שיהיה תקף לשתי כנסות. "הוראה כזו תהיה תקפה עד לחלוף שנתיים מתחילת כהונת הכנסת שלאחר חקיקתה, והכנסת הבאה תוכל להחליט להאריכה לתקופה בלתי מוגבלת".