גורמים בש"ס מעריכים כי החוק שאמור לסלול את חזרתו של אריה דרעי לשוב אל שולחן הממשלה ייפסל בבג"ץ. בש"ס טוענים כי הסיבה להורדת החוק מסדר מתרחשת לאחר פגישת לוין עם נשיא המדינה הרצוג, שבמהלכה החליטו השניים לדחות לשבוע הבא את ההצבעה על החוק. הדחייה מגיעה במטרה "לאפשר המשך הידברות בלב פתוח ונפש חפצה", אך עם זאת הבהיר יו"ר הקואליציה כי "דחיית החוק לא תשפיע על התקדמות הרפורמה המשפטית".
עם זאת, גורמים בכירים בש"ס סוברים כי גם אחרי שהחוק יעבור תוגש על פי תרחישי עבר עתירה נוספת נגדו והוא עלול שוב להיפסל על ידי שופטי בית המשפט העליון, זאת ברקע עמדת היועצת משפטית לממשלה שמתנגדת לחוק ולא תגן עליו בדיון בבג"ץ.
בימים האחרונים ניסו ב"מחנה הממלכתי" להציב תנאי בפני הליכוד, שהקפאת החקיקה המשפטית לטובת הגעה לפשרה, תכלול גם את החוק שיכשיר את דרעי לשוב אל שולחן הממשלה. "האמירה שהחקיקה המשפטית עכשיו שבוע לא רצה, לא יכולה להיות נכונה כשחוק דרעי ופסקת ההתגברות עולות במליאה", נמסר מלשכת גנץ.

במהלך הדיונים על חוק דרעי השני ביקשו המנסחים למנוע את פסילתו בבג"ץ. במסגרת זו נחתמה הצעת החוק על ידי כלל חברי הכנסת של הקואליציה, שאינם שרים או סגני שרים, כדי לייצר רוב שאולי ישפיע על שיקולי השופטים, כשיראו שההצעה מגובה בהסכמה רחבה. למרות זאת, גם זה לא יספיק, על פי גורמים בש"ס, לטובת אישורו הסופי של החוק והחזרת דרעי לכהן מחדש כשר הפנים והבריאות. גורם אחר במפלגה דווקא חושב אחרת ואומר כי החוק עתיד לעלות ביום שני הקרוב ויעבור סופית בחודש הקרוב.
בחודש שעבר מונו מיכאל מלכיאלי שר הדתות ויואב בן צור שר העבודה לממלאי מקום שר הפנים והבריאות, בהתאמה. זאת במקומו של יו"ר מפלגתם אריה דרעי, שפוטר על ידי ראש הממשלה נתניהו מתפקידו בעקבות פסיקת בג"ץ שפסלה אותו מלשמש שר. מדובר בתקופה של שלושה חודשים בלבד. כלומר, על ש"ס יהיה לחוקק את החוק בחודשיים הקרובים עוד לפני יציאה לפגרת החורף של הכנסת, בערב חג הפסח.