פיגוע הדריסה הקטלני בשכונת רמות בירושלים, כמו הפיגוע בנווה־יעקב שבועיים קודם לכן, הוכיח שהרשת החברתית טיקטוק היא מחולל אלימות משפיע בקרב הצעירים הפלסטינים והמזרח ירושלמים. בחשבונות טיקטוק של צעירים ממזרח ירושלים ניתן לראות את ההסתה לפגיעה ביהודים. כמה מהם, בתוכם נערים בני 14, מימשו את חלומם להפוך לשהידים. זו הסיבה לכך שבמערכת הביטחון מתנהל מאמץ קדחתני נגדה.
במדינות רבות כבר התקבלה החלטה להגביל את פעילותה של הרשת הפופולרית, ואחת מהן היא שכנתנו ירדן. בממלכה ההאשמית הפסיקו את פעילות טיקטוק בדצמבר, בעקבות סדרת סרטונים שהופצו מהפגנות נגד הממלכה על רקע המשבר הכלכלי ומחירי הדלק המאמירים. היחידה לפשעים אלקטרוניים במנהל לביטחון הפנים הודיעה שהיא משעה את פעילות היישומון בעקבות הפצת סרטונים שעודדו למעשי חבלה ולחסימות כבישים. בממלכה שוכנעו כי הסרטונים הללו הובילו למותו של קצין משטרה בכיר ולפציעת אחרים בהפגנות.
היחידה הירדנית למניעת פשעי סייבר הודיעה שהיא עוקבת אחר המתפרסם ברשתות, בעיקר בנוגע לדברי שטנה, הסתה לוונדליזם, תקיפת רשויות החוק, פגיעה ברכוש וחסימות דרכים. גורמים ביחידה התלוננו כי פלטפורמת טיקטוק לא טיפלה בתופעות של שימוש לרעה, אם בהאדרת מעשי אלימות ואם בקריאות לכאוס, ואף קידמה סרטונים כאלה. על כן שירותיה בממלכה הושעו זמנית.
בתגובה, נציגי טיקטוק נועדו ברבת־עמון עם נציגי הממשל במטרה לגבש הסדר שיאפשר את חידוש פעילות הרשת בירדן. לאחר משא ומתן ארוך בין נציגי החברה הסינית ByteDance, בעלת טיקטוק, ובין הרשויות בירדן, בישרה החברה כי הגיעה להסכמה על הסרת החסימה. זמן קצר לאחר הדיווח פורסמה הכחשה מצד השלטונות בירדן.
מנתונים שהציגה החברה הסינית עולה כי כ־311 אלף קטעי וידאו נמחקו מחשבונות טיקטוק ירדניים. לכ־86 אחוזים מהם לא נרשמו כל צפיות.
בהודעה מטעם טיקטוק הודגש כי מיליונים בירדן משתמשים בשירותיה. "צוותי העבודה שלנו ימשיכו לנקוט אמצעים מתאימים נגד כל תוכן שמפר את ההנחיות שקבעה מערכת טיקטוק באשר לפגיעה ברגשות הקהילה". אך, כאמור, ברבת־עמון לא מסתפקים בכך. שר הכלכלה והיזמות הדיגיטלית בירדן, אחמד אל־הננדה, הצהיר ש"אין שום דבר חדש בהחזרת השירותים של טיקטוק בירדן".
אבל לא רק בירדן. תוכני טיקטוק נחסמו גם במדינות נוספות, ובהן אינדונזיה ב־2018 ופקיסטן והודו ב־2020. בארה"ב, מדינות רבות אסרו על עובדי ציבור להשתמש באפליקציה מחשש לריגול וגנבת מידע.
הסנאטור הדמוקרטי מייקל בנט מקולורדו הצטרף לאחרונה למאמץ רפובליקני בנושא, ושיגר מכתב לגוגל ואפל בדרישה שיסירו את טיקטוק מחנויות האפליקציות שלהן בארה"ב. ביסוד הפנייה עומד החשש שטיקטוק, הנמצאת כאמור בבעלות חברה סינית, תשתמש באופן פסול במידע האישי הרב שמצטבר אצלה.
גם מספר חברות מסחריות גדולות אסרו על עובדיהן להתקין את היישומון בגלל החשש האמור.