הצעת החוק "הנבצרות" הוגשה הבוקר לכנסת. ההצעה, אותה הגיש יו״ר הקואליציה, ח״כ אופיר כץ, יחד עם ראשי סיעות הקואליציה, מבהירה את הדין הקיים ביחס להכרזה על נבצרות ראש הממשלה. על פי מגישי ההצעה, היא "באה למנוע ניצול לרעה של הדין הקיים לסיכול רצון הבוחר ויש בה כדי להגביר את הוודאות והיציבות". הרקע להצעה הוא החשש כי היועמ"שית תכריז על ראש הממשלה כמי כשנבצר ממנו למלא את תפקידו בגלל המשפטים המתנהלים נגדו.
לפי הודעה שפרסמו מגישי הצעת החוק, "ההצעה מגדירה כי נבצרות ראש ממשלה משמעה אך ורק אי-מסוגלות פיזית או נפשית של ראש הממשלה למלא את תפקידו. יודגש כי גם לפי החוק הקיים לא ניתן להכריז על נבצרות ראש ממשלה שלא מסיבות פיסיות או נפשיות קיצוניות וגורמים לא-נבחרים לא יכולים כמובן לעשות זאת. החוק החדש מבהיר את המצב הקיים וקובע כי רק הממשלה והכנסת תוכלנה לקבוע נבצרות שלא בהסכמת ראש הממשלה ובאילו תנאים".
בנוסף, על פי מגישי הצעת החוק "ההכרזה על נבצרות תיעשה על ידי ראש הממשלה, או הממשלה ברוב של 75% מהרכבה. במקרה נדיר שבו ההכרזה על נבצרות תהיה בניגוד לדעת ראש הממשלה, יו״ר הכנסת יעביר לאישור מליאת הכנסת את ההחלטה, וזאת תוכל לאשר את ההכרזה ברוב של 90 חברי כנסת".
"משמעותה של ההכרזה על נבצרות, כאשר הדבר מנוגד לדעת ראש הממשלה, וכאשר הוא כשיר פיזית ומנטלית, הינה הדחה של ראש ממשלה מכהן שנבחר על ידי העם, ובפועל מעשה ביטול של תוצאות הבחירות וההליך הדמוקרטי. היא צריכה להילקח לכן בשני תנאים בלבד: הראשון, כשמדובר במצב מובהק של אי מסוגלות, והשני, כשנציגי העם מאשרים זאת".
יו״ר הקואליציה ח״כ אופיר כץ מסר כי: "לא ייתכן שבמדינה דמוקרטית תתאפשר פרשנות משפטית שאין לה שום בסיס בחוק כדי לבצע מהלך שווה ערך להפיכה. מהלך כה דרמטי כמו הדחה כפויה של ראש ממשלה מכהן ומתפקד, מוכרח להיות בקביעת נציגי העם בלבד מבלי מעורבות של זרוע לא-נבחרת. אנחנו מבהירים היום את מה שכל אדם הגיוני מבין לבדו ביחס לדין הקיים. העם ונציגיו ממנים את ראש הממשלה, ורק העם ונציגיו הם שיכולים לשנות את בחירתם".