סגנית נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, השופטת שרה ברוינר־ישרזדה, ונציגי הציבור רפאל אלקובי ותמר נוי, קיבלו השבוע את בקשת ארגון העיתונאים ועצרו זמנית את פיטוריו של ש', חבר ועד העובדים של ערוץ כנסת. לצד ההחלטה מתח בית הדין ביקורת על ארגון העיתונאים, וקיבל את טענת הנהלת החברה המפעילה את הערוץ שחלק מחברי הוועד אינם מבינים את חובותיהם כעובדים והארגון אינו מבהיר להם אותן.
ארגון העיתונאים הפך לארגון יציג של עובדי חברת ערוץ 10 כנסת ישראל בע"מ, המפעילה את ערוץ כנסת מיולי 2021. בהמשך החלו פגישות בין מנכ"ל הערוץ אלעד רונן ובין נציגי הארגון וּועד העובדים, אך טרם נחתם הסכם שכר קיבוצי. לאורך התקופה החלה הנהלת הערוץ להעלות טענות נגד תפקודם של שלושה מארבעת העובדים החברים בוועד. לאחר שרשרת אירועים שנגעה לעובד ש', החליטה לאחרונה הנהלת הערוץ לזמן אותו לשימוע לפני פיטורים.
בשימוע הוצגו לו בין השאר טענות על איחורים לעבודה, התנהגות בעייתית כלפי עובדים אחרים, התנהלות בעייתית בזמן העבודה וכן בעיות מקצועיות. עוד נטען כי העובד, אחראי צלמים, הטעה את המנכ"ל בנוגע לדרישות שהעלו צלמים פרילנסרים שהוא הממונה עליהם, והיה עלול לגרום נזק רב לערוץ. לאחר השימוע נמסר לש' מכתב פיטורים, ובעקבותיו הגיש ארגון העיתונאים בקשה לעצור את ההליך.
בארגון טענו שהניסיון לפטר את ש' הוא חלק מניסיון רחב יותר לפגוע בהתארגנות העובדים, ובא כהמשך לניסיון כושל לפטר חבר ועד נוסף. לטענת הארגון, רונן התבטא בפני מנהלים נוספים באופן שלילי על שלושה מארבעת חברי הוועד, ובכך למעשה הבהיר את דעתו הכוללת עליו. העובד עצמו הוא עובד ותיק, ולטענתם זכה ליחס עוין, תוקפני, לא סביר, לא מידתי וחסר תום לב באופן קיצוני.
ההנהלה טענה לעומת זאת שאינה מתנכלת להתארגנות. הארגון, לדברי ההנהלה, ביקש למעשה להעניק הגנה מוחלטת ("חסינות") לחברי הוועד, ומגבה התנהגויות בעייתיות מאוד של חבריו – הטרדה מינית, קללות, בריונות, נטישת משמרת, הפרת נהלים, איחורים, דיווחי שווא ועוד.
בית הדין קיבל את בקשת הוועד באופן זמני לאחר שקבע כי לא הוכח כנדרש שאין קשר בין פיטוריו של ש' ובין היותו חבר ועד. אולם הדיינים גם קיבלו חלק ניכר מטענות ההנהלה.
בהחלטה נקבע כי הארגון "אינו עושה כנדרש ממנו כדי להבהיר לחברי הוועד מטעמו את חובתם להקפיד על מילוי חובותיהם כעובדים. למעשה, עולה רושם לכאורי כי המסר הוא אחר. הימנעותו מגינוי התנהגויות פסולות בזמן אמת ומול חברי הוועד הרלוונטיים… מזמינה התנהלות של חברי ועד כביכול הם עובדים תוך ששריון חברותם בוועד יגן על כל התנהגות שלהם".
בית הדין אף הבהיר כי לצד עצירת הפיטורים באופן זמני, חובה על ארגון העיתונאים "להבהיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים לחברי הוועד כי עליהם להישמע להוראות מנהליהם ולפעול בתום לב, באחריות ומתוך מחויבות כלפי המשיבה (החברה המפעילה את הערוץ, ש"פ), מעסיקתם, ולהימנע מהעברת מסרים שלפיהם יש מקום להתנהלות בלתי תקינה של חברי ועד".
מארגון העיתונאים נמסר: ״אנחנו מברכים על ההחלטה של בית הדין למנוע את פיטוריו של חבר הוועד, שהיו מביאים לפגיעה קשה בהתארגנות של עובדי הערוץ. הארגון הבהיר לחברי הוועד את חובותיהם כעובדים וכחברי ועד, ואנו מקווים שהנהלת הערוץ תחדל מניסיונותיה לפגוע בהתארגנות ותפעל להגיע להסכמות עם העובדים במסגרת המו"מ על ההסכם הקיבוצי המתקיים זה שנה וחצי״.