היום (ב') הייתה צפויה מועצת הביטחון של האו"ם לדון בהצעת החלטה לגינוי ההתנחלויות. ההצעה, שגיבשה איחוד האמירויות וקיבלה כמובן את הסכמתה של הרשות הפלסטינית, דורשת מישראל "להפסיק לאלתר ולחלוטין את כל פעילות ההתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים".
הדיון המתוח באו"ם, שהיה אמור להסתכם בהצבעה נגד ישראל לא יתקיים לאחר שאיחוד האמירויות, אחת מ-15 החברות במועצה, הודיעה למועצת הביטחון של האו"ם כי היא מושכת את הצעתה. סוכנות הידיעות רויטרס ציינה כי איחוד האמירויות שלחה מזכר למדינות החברות במועצת הביטחון בו היא מציינת כי היא מנסחת בימים אלה הצהרה רשמית כוללת יותר ולכן מושכת את ההחלטה הנוכחית.
ביום רביעי שעבר הפיצה איחוד האמירויות את נוסח ההחלטה, הקוראת להפסקת ההתנחלויות, בין המדינות החברות במועצת הביטחון, אותה ניסחה בתיאום עם הרשות הפלסטינית. אך כאמור משכה אותה. ההחלטה של איחוד האמירויות למשוך את הצעת הגינוי הושפעה ככל הנראה מעמדתה של ארה"ב שמחד הביעה את חוסר שביעות רצונה העז מהחלטת ישראל להרחיב את ההתנחלויות, אך מנגד תיארה גם את מהלכי האו"ם לגנות את ישראל כלא מועילים.
בתגובה לצעד של איחוד האמירויות גם הרשות הפלסטינית ביטלה את הצעת הגינוי של ההתנחלויות וזכתה לתגובה מיידית של חמאס שגינה את המהלך. דובר חמאס, חאזם קאסם אמר כי "חמאס מגנה בחריפות את תגובת הרשות הפלסטינית ברמאללה לבקשות אמריקאיות למשוך את הצעת ההחלטה לגנות התנחלויות במועצת הביטחון". בחמאס הוסיפו כי "ההחלטה מנוגדת לקונצנזוס הלאומי ומשרתת את הכיבוש במטרה לייפות את תדמיתו המכוערת בפני דעת הקהל העולמית ולעודד את נתיב הנורמליזציה השנוא".