דובר הארגון לאנרגיה אטומית האיראני בחרוז קמלונדי תקף את סוכנות הידיעות "בלומברג", לאחר שפרסמה כי שני מקורות דיפלומטיים מסרו לה מידע שלפיו פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית גילו במתקנים האיראניים רמות העשרה של אורניום מעט מתחת ל-90%, הדרושים לייצור פצצת אטום, וכי האיראנים ממשיכים בהעשרה. קמלונדי אמר כי הדו"ח שפורסם "נועד לעוות את העובדות". הוא הוסיף "הימצאותם של חלקיקי אורניום גבוהים מ-60% בתהליך ההעשרה היא נפוצה מאוד ואין פירושה ייצור של אורניום מועשר בשיעור גבוה מ-60%". קמלונדי האשים את הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית באי־הגינות ואמר כי "למרבה הצער, סבא"א הפכה לכלי לחץ על ידי גורמים חיצוניים ולתגובות שלו יש השפעה שלילית על האמינות של הארגון הבינלאומי החשוב הזה".
לאחר הפרסום של בלומברג הודיע אתמול (א') מנכ"ל הסוכנות רפאל גרוסי בחשבון הטוויטר כי הוא מנהל שיחות עם איראן על תוצאות פעולות הבדיקה האחרונות וגילוי האורניום המועשר ל־84%, והוא צפוי לחלוק את הנמצאים עם מועצת הנאמנים.
בסוכנות בלומברג ציינו כי "הפקחים חייבים לקבוע אם איראן ייצרה את החומר הזה בכוונה, או אם הריכוז נבע מהצטברות לא מכוונת עקב קשיים טכניים בצנטריפוגות המשמשות להעשרת אורניום" והוסיפו כי "זו הפעם השנייה החודש שמשקיפים מגלים פעילויות חשודות הקשורות להעשרה". בחודש ינואר החולף הביע גרוסי דאגה מהדרך שבה מתקדמת תוכנית הגרעין של איראן. הוא הזהיר כי האיראנים "צברו מספיק חומר גרעיני לייצור כמה כלי נשק גרעיניים".
הדיווחים על העשרת האורניום מגיעים על רקע המשא ומתן התקוע להחיאת הסכם הגרעין משנת 2015, לבלימת הפעילות הגרעינית של איראן בתמורה להסרת הסנקציות הבינלאומיות נגדה. השיחות בין טהראן למעצמות הגדולות החלו באפריל 2021 בווינה, אך נתקעו מאז אוגוסט 2022 בשל של המתיחות הגוברת.
ההסכם בוטל מאז שארצות הברית פרשה ממנו ב־2018, תחת הנשיא לשעבר דונלד טראמפ.