בניגוד להמונים שגדשו את הרחובות המובילים אל הכנסת בשבוע שעבר, אשר מספרם הוערך בכקרוב למאה אלף, בהפגנה נגד הרפורמה במערכת המשפט, היום (ב') מעריכים במשטרה את מספר המפגינים בכ-30 אלף בלבד.
ביום שני שעבר הצהירו בדוברות המשטרה כי בהפגנה נכחו כ-100 אלף איש, כשאלפי המפגינים מתפזרים בכל הרחובות הסמוכים לכנסת וגן הוורדים הסובב אותה. המפגינים שהיו חסומים בגדרות ניסו להזיז אותן בשל הצפיפות הרבה. הפעם, אפילו אם נלך עם המספרים הגבוהים, כפי שטוענים בערוצי הטלוויזיה הגדולים, מדובר בכמות פחותה באופן משמעותי מההפגנה בשבוע שעבר. העיתונאי עמית סגל פרסם כי על פי אנשי רכבת ישראל, מספר הנוסעים ברכבת לירושלים היום קטן בשליש ממספר הנוסעים ביום שני שעבר.
מדובר באכזבה עבור מארגני ההפגנות, בניגוד להערכה כי לקראת מועד ההצבעה בשני הסעיפים על חוקי הרפורמה המשפטית, דווקא יעלה מספר המפגינים והלחץ יגבר. גם מחאות ח"כים מהאופוזיציה לא הורגשו במהלך היום בכנסת, כנראה כמסקנה מההתנהלות המחפירה בדיון בשבוע שעבר, כאשר ח"כים קפצו על השולחנות ונשכבו על הרצפה במהלך הדיון בוועדה.
בנוסף, הפעם לא עלו הפעם ראשי המפלגות לבמת ההפגנות, ומעט חברי כנסת יצאו מהמשכן להביע תמיכה והזדהות. בין אלו שהצטרפו למפגינים נרשמו חברי כנסת של העבודה – נעמה לזימי, מרב מיכאלי, רם שפע וח"כים לשעבר, אנשי המחנה הממלכתי בהם ח"כ בני גנץ יצאו אל מוחים וכן ליהיא לפיד, רעייתו של יו"ר האופוזיציה. המפגינים ערכו צעדה מסביב לכנסת ורובם יצאו לתחנת הרכבת בכניסה לעיר וחזרו לאזור המרכז, ולא חיכו לשעת הדיון וההצבעה על החוקים שיעלו בהמשך היום
המפגינים צעקו לפוליטיקאים המעטים שהגיעו להיעדר מההצבעה על החוקים, כך שהתוצאה תהיה 63-0, אולם באופוזיציה עוד שוקלים איך לנהוג בהצבעה, חלקם טוענים כי עדיף מחאה וקריאות במליאה עצמה במטרה לנסות לבייש את התומכים, ולא להפקיר את המליאה להעברת חוקי הרפורמה בקלות.