הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם, וולקר טורק, פרסם היום (ג') הודעה שבה הוא מביע חשש מהשינויים המשפטיים בישראל. "אני מודאג מכך שאם יתקבלו, השינויים הללו עלולים להחליש את ההגנה על זכויות אדם עבור כולם, אבל במיוחד עבור הקהילות והקבוצות הפגיעות ביותר, ובהן ערבים ישראלים, מבקשי מקלט וחברי קהילת הלהט"ב".
הוא הוסיף כי "שינויים המוכנסים בלב המבנה החוקתי הוותיק של מדינה, צריכים להתבצע רק לאחר התייעצות נרחבת ובהסכמה פוליטית וציבורית רחבה", טורק קורא לממשלת ישראל "להשהות את שינויי החקיקה המוצעים ולפתוח אותם לדיון והרהור רחב יותר. נושאים כאלה העומדים בלב שלטון החוק ראויים להתייחסות מרבית על מנת להבטיח שכל שינוי יקדם, במקום לצמצם, את יכולתה של מערכת המשפט – ושאר זרועות הממשל – להגן על זכויותיהם של כל האנשים בישראל".
מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה היא גוף הסובל מהטיה קשה במיוחד כנגד ישראל. כך למשל, ההודעות האחרונות של הנציב לזכויות אדם בנוגע לישראל בשבועות האחרונים – קראו לעצור את הפעולות הישראליות להרס של מבנים פלסטיניים בלתי חוקיים, גינו את הפעילות הצבאית של ישראל לתפיסת מחבלים ביו"ש, וכן את "ההרג של פלסטינים" בידי ישראל. אף הודעה לא הוקדשה במיוחד לקרבנות הטרור הישראלים שנרצחו בידי פלסטינים.

בשנה שעברה הקימה המועצה ועדת חקירה כנגד ישראל, לכאורה כדי לבחון את אירועי מבצע "שומר החומות". באופן לא מפתיע, הוועדה נטלה לעצמה סמכויות בדיקה נרחבות במיוחד, ומסקנותיה שהסתמכו על ארגונים פרו-פלסטיניים – שכן חבריה סירבו להיפגש עם נציגי ארגונים ישראלים, הטילו את כל האחריות על ישראל והתעלמו מירי הטילים של חמאס. מסקנות הוועדה כונו בידי משרד החוץ "חלק מציד המכשפות שמנהלת המועצה לזכויות האדם כנגד ישראל".
זאת ועוד, המועצה לזכויות אדם, זו שמודאגת היום מהשינויים המשפטיים בישראל – צפויה לארח בעוד ימים ספורים את שר החוץ של איראן, חוסיין אמיר-עבדולהיאן, אשר אמור אף לנאום בפני כינוס המועצה. אתמול התקיימה בבריסל הפגנת אלפים כדי לדרוש מהאיחוד האירופי להכיר במשמרות המהפכה של איראן כארגון טרור. חלק מהמפגינים דרשו גם כי נציג המדינה הטובחת במפגיני האופוזיציה שלה ומסייעת לרוסיה לפגוע באזרחים באוקראינה, לא יורשה לנאום בפני מועצת זכויות האדם של האו"ם.
שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, הגיב לדבריו של טורק ואמר כי "נציב מועצת 'זכויות האדם' של האו"ם, שאחראי על אחד הגופים הכי מעוותים ואנטי מוסריים בעולם- הוא האחרון שיכול ללמד את ישראל דמוקרטיה מהי. לאמירתו אין שום תוקף, משפטי או מוסרי ואין לו זכות להתערב בענייניה הפנימיים של ישראל.
מועצת זכויות האדם היא גוף שבו ישראל מופלית לרעה באופן קיצוני כבר שנים רבות, גוף בו מוקמות נגד ישראל ועדות חקירה אנטישמיות ושישראל מעולם לא הכירה בסמכותו המוסרית.
"אני מציע לנציב לעסוק בהגנה על זכויות האדם בסוריה, ברצח הנשים והמפגינים באיראן, ברדיפת הקהילה הגאה ברשות הפלסטינית וברשימה ארוכה של ארגוני טרור ועוולות קשות של משטרים אפלים מהם הוא והמועצה שלו מתעלמים דרך קבע, לפני שהוא מתערב ומטיף מוסר לדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון".
שר החוץ, אלי כהן, הגיב גם הוא לדברי הנציב לזכויות אדם של האו"ם ואמר: "כל קשר בין הנציב לזכויות אדם של האו"ם לזכויות אדם הוא מקרי בהחלט. לא נקבל הטפות מוסר ממי שמתעלמים מהפרות בוטות של זכויות אדם בסוריה, באיראן, ברשות הפלסטינית ובעזה, ותוקפים את ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, יותר מכל מדינה אחרת. מדינת ישראל תמשיך להיות דמוקרטיה חזקה ומשגשגת, שתשמור על זכויות הפרט".