ברקע הדיבורים על סגירת התאגיד והחלטות שנכון לעכשיו נראה שיידחו עד לאחר סיום חקיקת הרפורמה המשפטית, שלח היום שר התקשורת שלמה רעי מכתב לחברי מועצת התאגיד ובראשם גיל עומר, יו"ר הדירקטוריון, המנכ"ל גולן יוכפז. במכתב טועם קרעי כי בתאגיד מפרים את חוק השידור הציבורי מבחינת סיקור הרפורמה המשפטית שלטענתו מוטה לצד אחד – נגד הממשלה וחקיקתה.
"כידוע לכם, סעיף 7(ב) לחוק התאגיד שמכוחו אתם פועלים, קובע כי התוכן שיספק התאגיד 'יתן ביטוי הוגן, שוויוני ומאוזן למגוון ההשקפות והדעות הרווחות בציבור בישראל'. בשבועות האחרונים ממשלת ישראל, שנבחרה בבחירות חוקיות וזכתה ברוב ברור, מקדמת שינויים במערכת המשפט. מעיון, בלתי ממצה בעליל, בתכני התאגיד כפי ששודרו לאחרונה עולה כי התאגיד רומס ברגל גסה את חובתו החוקית ופוגע קשות באינטרס הציבורי שבשמו הוא מתיימר לשדר".
קרעי הביא מספר דוגמות בכדי לבסס את טענתו: "ב-11.2.23 פורסמה כתבה אוהדת, ללא שמץ של ביקורת, המסקרת את "מחאת המילואימניקים", תחת הכותרת 'מספרי ברזל להתפקד'. במהלך שידור הכתבה הופיעה שקופית עם הכיתוב 'הטובים נגד ה'טפילים'". בנוסף כתב קרעי כי "ב-15.1.23 אמרה טלי מורנו בשידור, בהתייחס להפגנת השמאל בתל אביב: 'חששנו שההפגנה הזו לא תתממש, אבל הנה זה קורה'. במהלך השידור פוצל המסך לטובת סיקור הפיגוע בירושלים, ועל רקע זה אמרה מורנו בשידור: 'הלב כואב בשני המקומות'".
דוגמה נוספת אותה הביא קרעי דיברה על כתבה השוואתית בין ישראל לפולין והונגריה בפן המשפטי: "ב-17.2.23 פורסמה כתבת תעמולה מגמתית, תחת הכותרת 'דמוקרטיה, סוף', המתיימרת להשוות בין הרפורמה המשפטית המקודמת על ידי הכנסת, לבין הנעשה בפולין ובהונגריה. הכתבים הגדילו לעשות וקשרו בין הרפורמה המשפטית לבין מדיניות השידור הציבורי, באופן המעמיד אותם בניגוד עניינים חמור".
דוגמות נוספות שהביא קרעי עסקו בכתבות וקטעים שעסקו באיתמר בן גביר, כינוי הרפורמה הנחקקת בימים אלו כ"מהפכה" שיפוטית בטלוויזיה ואמירות ברדיו שבהן התייחסו להפגנות כ-"מחאות נגד החלשת מערכת המשפט" שהן לא נייטרליות ולכן "עולה חשש ממשי כי שידורי התאגיד הינם מגמתיים, מוטים באופן בולט ולמצער, לא נותנים כלל במה לחלקים ניכרים בציבור המבקשים להשמיע קול אחר."
קרעי סיים את מכתבו באמירה כי "נוכח האמור לעיל, נכון יהיה, ויפה שעה אחת קודם, שהמועצה תבהיר לפועלים בשם התאגיד, כי חובתם הראשונה במעלה היא לעשות שימוש במשאב הציבורי היקר שהופקד בידם בחרדת קודש, ובאופן המשרת את כלל האוכלוסייה ובאופן שיהיה בו להביא לתיקון ההטיה. כחלק מההסכם הלא כתוב, שבין הציבור לבין תאגיד השידור הציבורי, מחויב התאגיד לתת ביטוי הוגן, מאוזן ושוויוני למגוון הדעות בציבור הישראלי ובכלל זה, לציבור התומך ומצדד בעריכת שינויים משמעותיים במערכת המשפט".
אגודת העיתונאים ירושלים פרסמה תגובה חריפה למכתבו של השר קרעי. לדבריהם, "נקרעה המסכה מעל פניו של שר התקשורת: קרעי רוצה להיות הצנזור של השידור הציבורי. חוק תאגיד השידור הישראלי הציב חומה סינית בין הפוליטיקה לתאגיד, שאותה מנסה שר התקשורת, שלמה קרעי לשבור במכתבו להנהלת התאגיד. בכובעו כצנזור מטעם עצמו, קרעי יוצא נגד כתבות חדשותיות של עיתונאי התאגיד שסיקרו את המחאה נגד ההפיכה המשטרית. אם היה ספק בקשר לכוונותיו של קרעי ביחס לתאגיד ולעיתונות בכלל, המכתב מבהיר שהוא רואה את עצמו כקומיסר תקשורת ועורך ראשי. אגודת העיתונאים ירושלים שמאות מחבריה הם עובדי התאגיד, תיאבק בתוקף בניסיון הפוליטיזציה של השידור הציבורי".