באין הידברות על הרפורמה המשפטית, הקואליציה מעלה הילוך ומעבירה בתוך שעתיים וחצי, ארבע הצעות חוק משמעותיות בקריאה טרומית: סלילת דרכו של דרעי חזרה לשולחן הממשלה, פסקת ההתגברות, הוצאת מח"ש מהפרקליטות, ואיסור על הכנסת חמץ לבתי חולים. הרוחות התלהטו עם העברת ארבעת החוקים בזה אחר זה לקול צעקות האופוזיציה.
לאחר שבג"ץ פסל את דרעי מלכהן כשר בממשלה ומאוחר יותר פסל את החוק שנועד לאפשר לו לכהן למרות הפסילה – הכנסת חוקקה את חוק דרעי השני. מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את התיקון לחוק-יסוד: הממשלה, של חבר הכנסת אופיר כץ וחברי כנסת נוספים שקובע שבג"צ לא יוכל לפסול שרים. בהצעה תמכו 62 חברי כנסת אל מול 53 מתנגדים.
שר המשפטים, יריב לוין, אמר בשם הממשלה כי: "יש דברים שאינם שפיטים. הגישה לפיה הכול שפיט לא מוקבלת עליי, הנחה זו אינה יכולה לעלות בקנה אחד עם גישה שאומצה בבית המשפט העליון שהולכת ומתרחבת לפיה זכות המילה האחרונה אינה בבניין הזה אלא בבניין הסמוך של ביהמ"ש העליון. אנו רואים התערבות הולכת וגדלה בהחלטות של הכנסת על מינוי שרים ואישי ציבור בדרך של יצירת הלכות חדשות. יש להשיב את הדברים למקומם כפי שהיו בעבר וכפי שקיים ברוב המוחלט של מדינות המערב ולפיהן הנושא של בחירת שרים אינו נתון לביקורת שיפוטית".
ח"כ גדעון סער התנגד לחוק ואמר כי: "הדבר הזה לא ראוי להיות חוק, לא רק שאינו ראוי להיות חוק יסוד. זהו חוק "דרעי יהיה שר" ב"ראס בן אמו". תתביישו!" וראש האופוזיציה, יאיר לפיד, הזדעק ואמר כי "ממשלת ישראל אישרה היום סידור ג'וב לעבריין מורשע. כן, בזה הם מתעסקים, לא יוקר המחייה, לא בטחון. המדינה לא מעניינת אותם. האזרחים לא מעניינים אותם. הם עסוקים רק בעצמם".
סערה נוספת נרשמה בעת העברת פסקת ההתגברות. החוק אומר שהכנסת תוכל להתגבר על פסיקת בג"ץ, ובמקרה שבית המשפט פסל חוק שחוקק בכנסת – לחוקק אותו שוב. פעילי שמאל ומפגינים נגד המחאה צעקו מיציע האורחים בכנסת, שרקו במשרוקיות, והתפרעו כנגד המאבטחים.
בהצעת החוק לתיקון פקודת המשטרה של משה סעדה, להוציא את מח"ש מהפרקליטות, תמכו 62 חברי כנסת אל מול 52 מתנגדים. אחרי צעקות של האופוזיציה כי גם החוק הזה הוא חלק מההפיכה המשטרית, אושר החוק.
בהצעת החוק נאמר "המחלקה לחקירת שוטרים תישא באחריות מנהלית לביצוע תפקידה בפני שר המשפטים ותהא כפופה לפיקוח המנהל הכללי במשרד המשפטים. כמו כן, מוצע לקבוע כי המחלקה לחקירות שוטרים תעסוק בחקירת עבירות תובעים מקרב הפרקליטות".
בכנסת עבר גם החוק האחרון, חוק איסור הכנסת חמץ לבתי החולים בפסח של משה גפני. "לולא התערבות בג"צ לא הייתי מביא את החוק הזה היום", טען גפני. "כיוון שהנוהג שהיה כל השנים מאז קום המדינה – שמנהל בית החולים יכול להחליט שאסור להכניס חמץ לתחומי בית החולים, וזה מה שאני מבקש היום, שהמנהל יוכל להמשיך לאסור הכנסת חמץ בחג הפסח כפי שהיה עד היום הזה, עד שבג"צ התערב שוב בסמכות לא לו".