ציוץ שכתב אמש (ד') יזם היי טק בשם רונן רבינוביץ' בטוויטר – סחף אחריו עוד עובדים רבים מהענף שכתבו בשם מלא ובפנים גלויות: "אנו תומכים ברפורמה המשפטית שמובילה הממשלה".
רבינוביץ' כתב בחשבון האישי "ראיתי טענה שאין הייטקיסטים שתומכים בתיקונים בפנים גלויות. אז אני 'הייטקיסט', יזם, מתכנת, בוגר תלפיות ומכון ויצמן. תומך בתיקונים שמובילה הממשלה. וכמוני עוד 2.5 מליון מצביעי הקואליציה. ביניהם מהנדסים, אינסטלטורים, מחנכים, עצמאיים, שכירים, יזמים וכו. שתפו כדי שיגיע למי שחושב שאין".
הציוץ הזה, כאמור, הביא לגל תגובות, גולש בשם שילה בן דוד כתב גם הוא "שילה, 'הייטקיסט', הצבעתי לליכוד ותומך ברפורמה. מצדיע לך רונן". מיכאל חן, מצייץ נוסף כתב "אני הייטקיסט, מהנדס אלקטרוניקה, בוגר הטכניון, 30 שנים בתעשייה, מנהל בכיר, שירות בצנחנים, תומך בתיקונים במערכת המשפט". תגובה נוספת באה מחשבון אנונימי: "רונן, בתור הייטקיסט, יזם, בוגר טכניון ויחידה סודית באמ"ן, שהקים והצליח עם כמה וכמה סטארטאפים – אני מצדיע לך! לצערי, אני בניגוד אליך לא יכול להיחשף, כי אני עדיין צריך לעשות סיבובי גיוס בישראל, וכל ה- VCs הישראלים הם שמאל קיצוני מטורלל ודוחה".

רבינוביץ' אמר בשיחה עם אתר מקור ראשון כי מה הביא אותו לציוץ שיצר את גל התגובות, לדבריו "נכנסתי לטוויטר עוד קודם והתחלתי לצייץ את דעותיי הפוליטיות כבר בזמן המינוי של לפיד לראשות הממשלה, אני פעיל ברשת מאז. מצייץ את דעותיי, מקדם את הימין וגם פעלתי לניצחון הליכוד בבחירות".
לדבריו "הציוץ הזה הגיע כי ראיתי טענה בטוויטר שהיי-טקסיטים שתומכים הם פרופילים אנונימיים ואולי בכלל התמיכה הזאת לא קיימת. זה התחיל מזה שרציתי להגיב על אותה הטענה, אבל לא חשבתי שזה יתפוס ככה. אני שמח שזה צבר לא מעט תגובות ועוד אנשים שהצטרפו, מעבר לתגובות הפומביות קיבלתי גם הודעות מאנשים שכתבו לי באופן אישי שהם תומכים ברפורמה אבל לא רוצים להתבטא, אני שומע את זה מחברים ומכרים נוספים בתחום".
בשיחה איתנו ניסה רבינוביץ' להעריך מדוע נוצר המצג לפיו תעשיית ההיי-טק באופן כולל מתנגדת לצעדי הממשלה: "אני מעריך שמבחינה דמוגרפית יש רוב למצביעי האופוזיציה בקרב היי-טקיסטים, ואני חושב שיש כמה מובילים שמנכסים לעצמם את המגזר הזה שנקרא ההיי טק. כשאתה משלב בין שני דברים, גם רוב דמוגרפי לתומכי עמדה מסוימת, וגם מתבטא בצורה מאד קיצונית שאיזשהו מהלך הוא חורבן בית – נוצר מצב שאם אתה נמצא במקום עבודה שבו שהרוב לא רק חושב אחרת, אלא חושב שזה חורבן בית – אתה לא תרגיש בנוח לבוא ולומר שאתה תומך במהלך שמקבל התייחסות מאד קיצונית ומבוהלת".
"יותר משחשוב לי להשמיע את דעתי בעד הרפורמה", הוא אומר לסיום "חשוב לי להעביר מסר של הכלה ופתיחות להשמעת דעות. לכן אני נגד מסרים של חורבן הבית, נגד השתקה, נגד לקיחת מונופול על החכמה, ונגד פוליטיזציה של מקום העבודה".