הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, סיפק היום (ה') התבטאות ראשונה מאז נכנס לתפקיד הרמטכ״ל, והתייחסות ראשונה לקולות בקרב חיילי המילואים הקוראים להשתחרר מהשירות בגלל הרפורמה המשפטית.
״בימים אלה מטלטלת מחלוקת את החברה הישראלית״, אמר הרמטכ״ל במהלך טקס סיום קורס קצינים בבה״ד 1. ״צה"ל הוא נקודת מפגש ייחודית של צבא וחברה ולפיכך המחלוקת מגיעה גם אל משרתיו: חייליו – אזרחיה, מפקדיו – בניה. חיילי צה"ל וקציניו אינם משרתים בארצות רחוקות, הם מגנים על הבית, ליד הבית, הולכים וחוזרים אל הבית. והדיון בבית ער. כשם שידענו להכיל את הייחודיות הזו לאורך שנות קיומו של צה"ל כצבא העם, נדע לעשות זאת גם כיום״.
בפנייה ישירה לקציני העתיד אמר הלוי: ״אנו, מפקדי צה"ל בכל הדרגים, ומהיום גם אתם, הקצינים והקצינות, עומדים על העיקרון – משימתו של צה"ל משימה לאומית אחת היא, ואין בלתה: הגנה על המדינה ושמירה על ביטחון אזרחיה; המשרתים בצה"ל כפופים לחוק ולפקודות הצבא ופועלים על פי רוח צה"ל וערכיו. לרחשי המשרתים בדבר המחלוקת נהיה קשובים, לא על מנת לתפוס בה צד, אלא כדי להותירה בחוץ ולשמור על צה"ל אחד, מלוכד סביב משימותיו המורכבות״.

הלוי, שלא יצא נחרצות הגד קריאות החרם ואי התייצבות לשירות מילואים והיה והרפורמה תעבור, הבהיר לציבור ולצוערים הצעירים במהלך הטקס כי צה״ל ידע לכבד את חיילי המילואים. ״נכבד את אופיו המיוחד של כוח המילואים שלנו", אמר הלוי, "נזכור ונזכיר: שני אנשי מילואים יכולים לעמוד משני צדי המחלוקת, ולא לערב בה את המדים. הם יבואו למילואים, ילבשו את המדים, ישאירו את המחלוקת בחוץ וייצאו למשימה שכם אל שכם, כתף אל כתף. כאשר הם אינם בשירות פעיל, אנשי המילואים הם אזרחים ואזרחיות ועומדות להם כל הזכויות מהן נהנים אזרחים במדינה דמוקרטית; ההפרדה הזו הינה הדרך היחידה לקיים צבא מילואים שנחיצותו רבה מאוד״.
״כמה זה ברור – וגם כמה מורכב – כי נכון לתרגם את הגיוון הזה לעוצמה לאומית, למטרה ראויה משותפת", סיכם הרמטכ"ל. "זוהי תמצית המעשה הפיקודי ואנו המפקדים, נדע לעשות זאת עם בניכם ובנותיכם שאתם חינכתם. מי ייתן וכולנו, כעם, נדע ליהנות מעוצמת הגיוון גם מחוץ לעשייה הביטחונית״.