רגע לפני שעלה לאישור סופי במליאת הכנסת, חזר חוק קיזוז משכורות מחבלים לדיון נוסף בוועדת חוץ וביטחון לבקשת הממשלה – ועורר סערה. על פי נוסח החוק, שכבר אושר לקריאה שנייה ושלישית, הכספים שתשלם הרשות הפלסטינית לתמיכה בטרור ויקוזזו ממנה בהתאם על ידי ישראל, ישמשו למגוון מטרות, ביניהן, תמיכה במשפחות נפגעות טרור. אולם, לבקשת ראש הממשלה, רגע לפני שעבר החוק במליאה התבקש יו"ר הוועדה ח"כ אבי דיכטר להכניס בחוק את השינוי הבא: הקבינט יהיה זה שיחליט האם לקזז את הכספים. דיכטר וחברי הכנסת סרבו לדרישה שהייתה מרוקנת מתוכן את החוק והתפשרו על כך שהכספים יוקפאו ולא יועברו לשימוש ישראלי.
על פי התיקון, במידה שהרשות הפלסטינית לא תשלם למחבלים בשנה מסוימת, רק אז יוכל הקבינט להכריע מה לעשות עם הכספים שייצברו והאם להשיבם לידי הרשות. זאת מתוך חשש שאם הכספים שיישמרו בישראל יועברו לשימושים פנימיים, היא תיקלע לעימותים משפטיים בזירה הבינ"ל. מנגד, חברי הוועדה הביעו חשש כי הקבינט יוכל להחליט להשיב את הכספים לרשות בתירוצים שונים. "הבקשה לרוויזיה הייתה לתכלית אחרת אבל אנחנו מנצלים אותה, כדי לחזק את החוק ולמנוע תביעות בינ"ל", אמר דיכטר, אחד מיוזמי החוק. "אנחנו לא מתכוונים לעבור לסדר היום על כך שהרש"פ משלמת משכורות למחבלים. הקיזוז וההקפאה של הכסף עמיד יותר שיפוטית מאשר שימוש בכספים שיכול לגרור אותנו לעימות בינ"ל."

מנגד, ביקשו משפחות נפגעות טרור, שלא לאפשר את השינוי בחוק, מחשש שהוא יאבד את תוקפו ותכליתו. ח"כ חיים ילין ביקש "לא לפתוח את החוק. זה יגרום לפיליבסטר ולמלחמות נגד החוק. יש לנו הזדמנות כמחוקקים לעשות את זה עד הסוף". ח"כ שולי מועלם תהתה "מה יהיה עם הכספים האלה? מה נעשה איתם? אני מבקשת לעצור את הדיון ולקיים התייעצות בקואליציה לצורך פתיחת החוק שוב". בסוף הדיון הציע ח"כ שטרן כי המשפחות השכולות יוכלו לתבוע מממשלת ישראל את הכספים שייצברו במטרה שלא יוחזרו לרשות הפלסטינית. כאמור, על פי הסעיף החדש בחוק הקבינט יכול להחליט מה לעשות עם הכספים רק במקרה שבאותה שנה אפס שקלים יועברו לתמיכה בטרור וההחלטה הזו תפורסם לוועדה.
שי מימון מפורום בוחרים בחיים, הזהיר "לפני יומיים החוק לא עבר ועברו שמונה מיליון נוספים למחבלים. אנחנו בהפסד של שבוע בגלל הרוויזיה. בסוף, כסף שנצבר ימצא את דרכו לרשות. אסור לגרום לכסף הזה להצטבר. רק ברגע שהוא יוצא נדע שהוא לא עובר לרשות".
"החלטנו להפסיק את הטירוף ופתאום אנחנו מגמגמים", טענה אמו של דני גונן ז"ל שנרצח לפני שלוש שנים. יש פה מסר שגוי לעולם אם אנחנו מפצים מחבלים בכסף. הגענו לקזז את הכספים אז בואו נשדר לעולם שאנחנו תומכים בנפגעי הטרור". ח"כ דיכטר ביקש להזכיר לנוכחים כי "הקבינט הוא קבינט ישראלי. הוא יחליט מה הוא עושה עם הכסף להקפיא או לשלם לנפגעי הטרור".

לאחר התייעצות בין חברי הכנסת באשר לשינוי המתבקש, נותר ח"כ רוברט אילטוב היחיד שהתנגד בהצבעה. לדבריו, "פתיחת החוק שוב יכולה להתקבל כחולשה אצל הפלסטינים. אני חושב שהחוק הוא חזק מספיק וכל תיקון יערער את הכוונות שרצינו להעביר כמסר בחוק".
מי שספג את עיקר הביקורת השבוע לאחר שביקש לעצור את החוק בהוראת נתניהו היה יו"ר הקואליציה, ח"כ דודי אמסלם. לאחר שהתיקון אושר אמר "ועדת חוץ וביטחון התכנסה היום ודנה ברוויזיה שהגשתי, על פי בקשת ראש הממשלה וראשי המפלגות לחוק קיזוז הטרור, במטרה להכניס את השינויים המתבקשים שגורמי הביטחון ביקשו לתקן. חוק קיזוז הטרור, נועד להפסיק את התמיכה ומימון הטרור על ידי הרשות הפלסטינית. מדובר בחוק ערכי, מבורך, חשוב וצודק. החוק יובא למליאה ביום שני הקרוב לקריאה שנייה ושלישית".
