הסתיימה הוועידה הבינלאומית בעקבה, ירדן. בפסגה החד-יומית השתתפו נציגים ישראלים ונציגי הרשות הפלסטינית, לצד נציגים ירדנים ומצריים, בחסות אמריקנית. את הוועידה אירח מלך ירדן, עבדאללה השני. בלשכת ראש הממשלה הגדירו את המפגש – כינוס ביטחוני בהובלת ארה"ב, ומסרו כי "ישראל נענתה להצעה האמריקאית להשתתף במפגש, אשר במהלכו ידונו הנציגים הביטחוניים מטעם המדינות המשתתפות על הדרכים להרגעת המתיחות הביטחונית באזור לקראת חודש הרמדאן".
ישראל לא תקדם עוד התיישבות בחודשים הקרובים, מעבר להחלטה שכבר התקבלה בקבינט הביטחוני-מדיני על הכשרת היישובים וכינוס מת"ע בשבוע שעבר. כך עולה מדבריו של גורם מדיני בכיר, בתום הועידה החד-יומית שהתכנסה היום בעקבה שבירדן.
הפגישה הישראלית-פלסטינית התקיימה בעקבה בהשתתפות נציגי מצרים וירדן ותחת חסות אמריקנית. הגורם הישראלי מסכם כי היא "עסקה בעיקר במאמץ למנוע הסלמה ביטחונית לקראת הרמדאן. במהלכה נועדו ראשי 5 המשלחות עם עבדאללה מלך ירדן, שבירך על הניסיון לקדם הסכמות בין הצדדים לקראת חג הרמדאן והפסח". לדבריו, "המשתתפים הגיעו להסכמה על הקמת ועדה ביטחונית משותפת שתבחן את חידוש התיאום הביטחוני ואת הנכונות והיכולת הפלסטינית לשאת באחריות למאבק בטרור בשטחי הרש״פ". נציין כי הדברים מגיעים על רקע פיגוע הירי הרצחני שבימע היום מחבל פלסטיני בחווארה, וכן מחאה פלסטינית נרחבת שהתנגדה להשתתפות נציגי הרש"פ במפגש.

עוד נמסר מהגורם כי "סוכם כי הצדדים יקיימו מפגש נוסף לפני הרמדאן, בחסות מצרים, על מנת לבחון את ההתקדמות בציר הביטחוני. כמו כן, סוכם להקים ועדה אזרחית משותפת שתפעל לקדם צעדים כלכליים בוני אמון. נציגי מדינת ישראל הדגישו במפגש כי לא יחול שינוי בהחלטה להסדיר 9 יישובים בהתיישבות הצעירה ולבנות 9,500 יחידות דיור ביו״ש. כמו כן, צוין כי בחודשים הקרובים לא צפויות החלטות נוספות בעניין ההתיישבות".
המשלחת הישראלית כללה את היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל צחי הנגבי, ראש השב"כ רונן בר, מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף רסאן עליאן ומנכ"ל משרד החוץ רונן לוי (שכיהן בעבר בתפקידים בכירים במל"ל ובשב"כ), צפויה לשוב ארצה כמתוכנן. על פי דיווח ב'כאן', כבר בלילה החולף נמנע צה"ל מלקיים פעילות מעצרים ביו"ש, כחלק מצמצום הפעילות המתוכנן במסגרת הניסיונות להרגעה לכאורה של השטח לקראת חודש רמדאן.
ראש המל"ל בתקופת כהונתו הקודמת של נתניהו, מאיר בן-שבת, כתב היום ב"ישראל היום" כי מטבע הדברים, בוועידה כזו עיקר הלחץ מופנה כלפי ישראל. הפלסטינים מאשימים כי פעילות צה"ל בערים ובמחנות הפליטים מגבירה את המוטיבציה לטרור ומחלישה את הרש"פ, הירדנים מאשימים כי הגידול במספר היהודים העולים להר הבית ו"ההתגרויות" לכאורה מצד גורמים ישראליים מלהיטים את הרוחות. ולכן, על הגורמים הישראלים להבהיר כי לא יסכימו להתניות או להגבלות כלשהן על חופש הפעולה הביטחוני של ישראל בכל שטחי יו"ש, שמהווה את התנאי העיקרי המאפשר לה להתמודד עם הטרור.