אין לממשלה מושג – זו בגדול הכותרת של הפרק החמור בדו"ח מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, שבו הוא סוקר את חלק צבא היבשה בדגש על מערך השריון, המערך שאמור להוביל על הקרקע את המלחמה הבאה בלבנון. לפי מבקר המדינה' במסגרת התוכנית הרב-שנתית (תר"ש) "תנופה" של צה"ל לשנים 2020 – 2024 הוחלט על היקף סדר כוחות (סד"כ) הטנקים. בהתאמה, נסגרו יחידות שריון מסוימות. בד בבד מתחדש סד"כ הטנקים שנותר בצה"ל.
החלקים הנוספים בדו"ח המבקר:
- המבקר על אזורי התעשייה ביו"ש: הליקויים לא תוקנו והם חשופים לאיומים ביטחוניים
- מבקר המדינה על מכשול קו התפר: מיליארדים הושקעו בגדר פרוצה שדרכה עברו מאות אלפי שב"חים
מבקר המדינה מצא כי במהלך שנת 2020 החלה לצאת לפועל התוכנית לקביעת היקף סד"כ הטנקים, בלא ששר הביטחון הציג זאת מראש לוועדת השרים לענייני ביטחון לאומי, כדי שתבחן את הצורך בכך – ובניגוד לחוק שירות המילואים ולסיכום הדיון של ראש הממשלה מינואר 2020. בישיבת ועדת השרים בנובמבר 2020, שבה הוצג היקף הסד"כ לאחר שהשינוי בוצע, לא התבקשו השרים לאשר זאת.
בנוסף, על אף שחוק שירות המילואים מחייב את שר הביטחון להציג את רמת הכשירות של מערך המילואים לממשלה אחת לשנה, משנת 2016 עד שנת 2022 לא הוצגה לממשלה רמת הכשירות של מערך השריון במילואים.

"על שר הביטחון לוודא כי היקף מערך המילואים, ובכלל זה במערך השריון, מובא לאישור הממשלה קודם שהוא מבוצע בפועל, וכמו כן, מדי שנה עליו להציג לממשלה את רמת הכשירות הנדרשת של מערך המילואים, ובכלל זה של מערך השריון", קובע המבקר. אולם שרי הביטחון משנת 2016 לא טרחו בכלל להתמודד עם הנושא. "על המל"ל לוודא שנושא זה נכלל בסדר יומה של הממשלה מדי שנה", קובע המבקר. אולם גם זה לא בוצע. לפי המבקר הצגת הנתונים לממשלה הכרחי על מנת להבטיח כי רמת המוכנות של צה"ל למלחמה הובאה לידיעת הממשלה וכי היא תוכל להביאה בחשבון במסגרת קבלת החלטות בעניין מהלכים צבאיים ובעניין אישור תוכניות רב-שנתיות ותקצובן.
המבקר אנגלמן ממליץ לשר הביטחון לוודא כי היקף מערך המילואים מובא לאישור הממשלה, וכן עליו להציג לממשלה מדי שנה את רמת הכשירות של מערך המילואים. עוד הוא קובע כי על המל"ל לוודא שנושא זה נכלל בסדר יומה של הממשלה.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה״ל רואה חשיבות עליונה בשימור כשירות מערך המילואים, בפיתוחו ובקידומו. בחודש דצמבר 2021 הוצג תר"ש המילואים של צה"ל לשר הביטחון, לאחר שאושר וקודם על ידי הרמטכ"ל, ולאחר מכן הוצג בוועדת השרים למילואים שהוקמה והתכנסה לראשונה לאחר 4 שנים בחודש ינואר 2022, ובה הוצגו כלל הנושאים לרבות חיזוק התגמול למשרתי המילואים. סוגיית המוכנות ותוכניות מערך המילואים הוצגו מספר פעמים במסגרת דיוני הקבינט ובוועדת החוץ והביטחון. עם זאת, שר הביטחון יקפיד, כי מתבצעת הצגה מקיפה לממשלה ודיווח כנדרש מדי שנה, בהתאם למה שהיה נהוג בעבר, בוועדת השרים וכן בוועדת החוץ והביטחון".