בית משפט השלום בנצרת גזר הבוקר (ב') את דינו של תושב מושב אודם, אשר ניהל את אתר התיירות "יעל האיילים" והואשם בעבירות חמורות של פגיעה וסחר לא חוקי באיילים, המוגדרים בערכי טבע מוגנים, ועבירות על חוק צער בעלי חיים.
כזכור, בחודש נובמבר 2022, בתום פעילות אכיפה מאומצת, רשות הטבע והגנים ומשרד החקלאות הגישו כתב אישום חמור נגד תושבי רמת הגולן בגין פגיעה וסחר לא חוקיים באיילים ועבירות נוספות על חוק צער בעלי חיים. לפי כתב האישום, הנאשמים שהפעילו את אתר "יער האיילים", ניצלו את מעמדם באופן ציני, על מנת לשחוט איילים באכזריות, למטרות סחר ובצע כסף.
Video: צילום: רשות הטבע והגנים
קודם להגשת כתב האישום, ועם ביסוס החשדות כנגד הנאשם, פעלו ברשות הטבע והגנים להתחיל ולהוציא חלק מהאיילים מחזקת הנאשם אל מקום מוגן, על מנת למנוע פגיעה נוספת בהם. במהלך פעולות אלו ניסה הנאשם, הנמנה על בעלי אתר "יער האיילים" למנוע זאת ואף להחזיר לחזקתו את האיילים שכבר נתפסו באמצעות פנייה לבית משפט השלום בחדרה. בתום דיון משפטי שנערך בנושא, בקשתו נדחתה על ידי השופטת רקפת סגל מוהר וכלל האיילים הועברו למקום מוגן. החלטה זו קיבלה משנה תוקף בגזר הדין.
בגזר הדין, שניתן על ידי השופט ניר מישורי לב טוב, הכיר בית המשפט בחומרת העבירות, שבוצעו כאמור על ידי מי שהיה אמור להגן על ערכי טבע מוגנים, ובחר להמיתם ולמכור את בשרם למרבה במחיר לצרכי מאכל. בתוך כך, בית המשפט קבע כי הנאשם לא יוכל להחזיק בבעלי חיים במשך 5 שנים ונגזרו עליו 6 חודשי מאסר בעבודות שירות, 15 חודשי מאסר על תנאי, ובנוסף קנסות, התחייבויות ופיצויים בכך כולל של כ-350 אלף שקלים.

על פי כתב האישום, במהלך חודש אוגוסט 2022 הנאשם שחט בניגוד לחוק איילה מסוג אייל אדום, שהוחזקה באתר "יער האיילים" תחת היתר עם עוד מספר איילים, ועשה זאת באופן אכזרי על ידי שיסוף גרונה עם סכין גדולה ופרפורה למוות עד אשר נשמה את נשימה האחרונה. בכתב האישום נכתב שזה נעשה במטרה לסחור ולמכור את בשרה לאדם שהזמין מראש את הבשר. בתמורה לבשר האיילה התבקש תשלום בסך כ-4,200 שקלים.
בתוך כך, כתב האישום מתאר מקרה נוסף של שחיטת מספר איילים בניגוד לחוק שבוצעו על ידי הנאשם מהמושב אודם, שמנהל את האתר הנמצא בבעלותו. כל זאת תוך פגיעה וסחר בערכי טבע מוגנים, סטייה מההיתר שניתן לו בהחזקת האיילים וסעיפי עבירות של צער בעלי חיים בהם עינוי, התעללות והתאכזרות לבעלי חיים, אי אספקת צורכי מחייתו של בעל חיים, אי דאגה לבריאותו ואי מניעת התעללות בו.
לדברי שי פרץ, התובע הראשי ברשות הטבע והגנים, "מדובר באירוע חמור ביותר שנענה בענישה הולמת על ידי בית המשפט, במסגרתה חולטו מהנאשם כלל האיילים אותם החזיק והוא חויב על ידי בית המשפט להימנע מהחזקה של בעלי חיים למשך 5 שנים. כל אלו לצד ענישה של מאסר ממושך בדרך של עבודות שירות וקנס ופיצויים בסך מצטבר של 150,000 ש"ח. תקוותנו כי תהיה בענישה זו להרתיע את הנאשם ואחרים מביצוע עבירות נלוזות ואכזריות כלפי חיות הבר המוגנות״.

עו"ד זיו דניאלי, ממונה תביעות (מ"מ) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, הוסיף: "מדובר בהישג חשוב ומשמעותי במאבק בתופעה הבזויה של צער בעלי חיים. במקום ששימש כאזור בטוח עבור האיילים, האתר הפך לבית מטבחיים. נמשיך לפעול ככל שיידרש על מנת לאכוף את חוק ותקנות צער בעלי חיים, ולהבטיח את רווחתם של בעלי החיים. לכן, אני חוזר וקורא לציבור, ככל שעולה החשד לאירוע מסוג זה, לדווח למוקד משרד החקלאות, הזמין 24/7".