גרמניה מותחת ביקורת על קידום עונש מוות למחבלים בישראל. במסיבת עיתונאים משותפת שקיימו שר החוץ אלי כהן ושרת החוץ של גרמניה אנאלנה ברבוק, לאחר פגישתם היום (ג') בברלין, התייחסה השרה הגרמנייה לחקיקה הישראלית בנוגע לעונש מוות למחבלים. לדבריה, גרמניה "מודאגת" מכך, כפי שהיא מודאגת מעונש מוות בכל מדינה אחרת. היא אמרה כי בבתי הספר בגרמניה לומדים על כך שלמרות שישראל היא מדינה למודת טרור, היא הוציאה לפועל עונש מוות רק במקרה אחד – נגד אדולף אייכמן, על הפשעים שביצע במהלך השואה.
בנוסף, אמרה ברבוק כי הם מודאגים מהשינויים המשפטיים הצפויים בישראל. "ראינו בישראל מודל דמוקרטי. העליתי בפגישה עם השר כהן את הדאגות שלנו בנוגע לכך. הממשלה הגרמנית משוכנעת שדמוקרטיה חזקה זקוקה למערכת משפט חזקה שיכולה לבקר החלטות של הרוב", אמרה.
שר החוץ כהן אמר בתגובה כי ישראל היא דמוקרטיה בה כל אחד יכול לומר מה שהוא רוצה, מתקיימות בה הפגנות רחבות, וכי מטרת הרפורמה המשפטית היא רק לחזק עוד את הדמוקרטיה הישראלית ולהשיב את האיזונים בה.
ברבוק התייחסה לגל הטרור, ואמרה כי גרמניה מחויבת לביטחונה של ישראל ומודאגת ממצב השלום באזור וממצבם של הפלסטינים. "ראינו לאחרונה בתדירות גוברת תמונות של פיגועי טרור רצחניים כנגד ישראלים" אמרה והוסיפה כי "הסימפטיה שלנו יוצאת גם אל נפגעי 'פעולות הנקם' בחווארה". היא ציינה כי האחראים לכך צריכים לעמוד לדין. כהן אמר כי הוא מגנה את שהתחולל בחווארה. לדבריו, ישראל תעשה כל שנדרש כדי להביא את המעורבים בנעשה שם לדין. הוא הוסיף כי הוא מזכיר שהמשפחה הפלסטינית של מי שרצח את שני האחים למשפחת יניב, תהיה זכאית בשל כך לגמלה מהרשות הפלסטינית עד סוף חייה.
כהן נשאל בידי עיתונאי על ועידת עקבה, והאם הייתה הסכמה ישראלית להקפאת בניה ביהודה ושומרון. הוא השיב כי ישראל תמיד בנתה ביו"ש, גם בתקופת הממשלה הקודמת, "אז ודאי שנמשיך לבנות שם".
טרם צאתו היום לגרמניה, אמר השר כהן כי מדובר בביקור אסטרטגי, במסגרת המאמצים לבלום את איראן מלהשיג נשק גרעיני. במסיבת העיתונאים ציין כי ישראל היא החברה היחידה באו"ם שמדינה אחרת מאיימת בגלוי להשמיד אותה.