הקונגרס האמריקני דן שוב בהצעת חוק לעדכון מחדש של הגדרת הפליטים הפלסטינים ושל מעמדה של אונר"א. הפלסטינים במחנות הפליטים התנגדו להצעת החוק והצהירו כי "אם מעמד הפליט לא היה בירושה, אונר"א לא הייתה מוקמת מלכתחילה ולא הייתה ממשיכה להתקיים".
הצעת החוק, אותה מנסה הקונגרס האמריקני לחוקק, נועדה לבטל את מעמד הפליט לצאצאי הפליטים הפלסטינים, ולהגדיר מחדש את "הסכסוך הפלסטיני-ישראלי".
על פי הפלסטינים, כוונת הקונגרס האמריקני בלשון החוק היא להורות על "צמצום מספר הפליטים מ-6 מיליון לכ-800 – 900 אלף, על ידי ביטול מעמד הפליט של פלסטינים שנעקרו מאדמתם ומתו לאחר הנכבה הפלסטינית והגדרה של הילדים ונכדיהם של אנשים אלו כלא זכאים לקבל מעמד של פליט".
עבד אל מונים עוואד, מזכיר הוועדות העממיות הפלסטיניות בלבנון, אמר לעיתון "אל-נשרה" בתגובה להצעת החוק כי "אנו דוחים כל שינוי במעמד הפליט. נתעמת עם הניסיונות הללו בכל הדרכים והערוצים הדיפלומטיים, ובמידת הצורך נפעיל תנועות מחאה שידרשו לשמר את זכות השיבה". הוא הוסיף כי "אם מעמד הפליט לא היה בירושה, אונר"א לא הייתה מוקמת מלכתחילה ולא הייתה ממשיכה להתקיים".
גורמים פלסטינים אמרו לאתר מקור ראשון כי "מפתיע שהצעת החוק נידונה מחדש, במיוחד על רקע העיסוק העולמי במשברים מרובי פליטים, במיוחד במלחמת רוסיה-אוקראינה", והדגישו: "הצעת החוק נמצאת על שולחן הממשל האמריקני כבר שנים רבות ומידי פעם ישנם ניסיונות להעביר את הצעת החוק ללא הצלחה".
הפלסטינים מציינים כי "הצעת החוק קושרת מתן תמיכה כספית או הפסקתה לסוכנות אונר"א, במטרה למנוע מילדי פליטים כל הטבות או שירותים הניתנים על ידי הסוכנות, לאחר הפסקה שנמשכה שנים בעידן של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, במסגרת של לחץ פוליטי ופיננסי לכפות את 'עסקת המאה' שמטרתה חיסול נושא זכות השיבה הפלסטינית".