עם סיום הפיילוט שהתחיל בחיל השריון לפני יותר משנה, הודיע היום (יום ה') קצין שריון ראשי תת אלוף גיא חסון כי הניסוי הסתיים בהצלחה. המסקנה בחיל השריון היא שנשים יכולות להשתלב בצוותים מגדריים במערך הגבולות – כלומר, הצוותים יהיו של נשים בלבד ולא מעורבים. הערב יסיימו לראשונה ארבע בנות את קורס מפקדי הטנקים, והן צפויות להוביל את המשך ההכשרה של לוחמות השריון הבאות, אם אכן יוחלט להמשיך במהלך. מסקנות הפיילוט יועברו להחלטת הרמטכ"ל בחודש הקרוב.
את ההכשרה התחילו 15 בנות, שנבחרו בתום הליך מיון. 10 מהן גם סיימו את ההכשרה, וארבע מאלו שסיימו, הוכשרו להיות מפקדות טנקים ולפקד על צוותי טנקים נשיים בעתיד. מבין חמש הבנות שנשרו במהלך ההכשרה, שתיים נשרו בשל סיבות רפואיות, שלדברי קצין שריון ראשי, "אינן קשורות להכשרה בשריון". שתיים נוספות נפלו בשל חוסר התאמה מקצועית, ואחת נוספת בשל חוסר מוטיבציה.


הליך ההכשרה במסגרת הפיילוט בוצע בשלושה צוותי טנקים, שאליהם חולקו 15 הלוחמות, כשעל הצוותים פיקדו גברים. כעת, אם יוחלט לאמץ את המלצות חיל השריון ולהמשיך בפיילוט, הצוותים יהיו מגדריים לחלוטין – כשגם בפיקוד יהיו נשים שהוכשרו לעשות זאת. אם המהלך יימשך, השריונריות ייועדו לקו מבצעי בגבול מצרים.
"אנחנו יודעים להגיד איך צריכה להיראות ההכשרה", אמר קצין שריון ראשי. "צוות מגדרי של לוחמות בנות יכול להחזיק קו בפעילות מערך הגבולות. גיבשנו עקרונות למיון וגיוס במידה ונחליט להמשיך בכיוון הזה, ויש פוטנציאל משמעותי להחליף לוחמים בשביל אימונים ושיפור כשירות למלחמה", כך תת אלוף חסון. כשנשאל מה יקרה אם הן יידרשו לחצות את הגבול במקרה של התקלות השיב חסון כי "הוא חושב שהן מסוגלות לעשות את זה".
עוד אמר תא"ל חסון: "העובדה שסיימנו את הפיילוט בלי פציעות היא בהחלט נקודה שאנחנו גאים בה. אנחנו מבינים את הפוטנציאל של הערך המבצעי בנוסף גם בהכנת הגבולות וגם בחיל השריון. נוכל לפנות סד"כ ליותר אימונים". הוא גם ציין שמשך ההכשרה לנשים זהה לזה של גברים.
את ההכשרה, לפי המודל שגיבשו בחיל השריון, התחילו הבנות בטירונות 04 כלוחמות חי"ר גבולות, שנמשכה 8 שבועות. לאחר מכן עברו לאימון מקצועות שנמשך 6 שבועות, ולאחריו צמ"פ – אימון מתקדם שנמשך 14 שבועות. במהלך הצמ"פ המסלול שעברו היה כמעט זהה לזה של הלוחמים, אך עם התאמות למשימה שיועדה להן בתעסוקה המבצעית, אליה עברו לאחר סיום ההכשרה. מסקנות ההתאמה הרפואית של הבנות, על פי חיל השריון, הן שההכשרה לא הביאה לפציעות חריגות.





ההחלטה בצה"ל לשלב נשים במערך השריון עוררה סערה כבר לפני יותר משנה, כשנודע על הכוונה לפתוח בבחינת המהלך. לאחר ביקורת עזה שנשמעה בנושא, הרמטכ"ל רב אלוף גדי איזנקוט ודובר צה"ל באותו זמן, אלוף מוטי אלמוז, הודיעו שאין כוונה ליצור צוותי טנקים מעורבים.
במהלך ההכשרה אכן פיקדו גברים על צוותים נשיים, אך כעת עם סיומו של הפיילוט הכוונה היא, כפי שצוין, ליצור צוותים של נשים בפיקודן של נשים. יושב ראש הבית היהודי, השר נפתלי בנט אמר בעקבות הביקורת עם תחילתו של הניסוי כי "לא היה שום תכנון ולא פיילוט שחיילים וחיילות ישרתו יחד בטנקים. יש רעיון, שבעיניי הוא לא רע בכלל, להשתמש בכוח של בנות לבט"ש באזורי הגבול באילת. אם זה יכול להקל על מילואימניקים, אז למה לא? אין פה שום עניין של בנים ובנות".
כעת, כאמור, יועברו מסקנות הפיילוט שבוצע בחיל השריון לידיהם של ראשי צה"ל ולידי הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט, שיצטרך להכריע האם לקבל את המסקנות ולהמשיך בשילוב הנשים בחיל השריון.