ח"כ צבי סוכות, מהציונות הדתית, הקים הבוקר (ה') לשכת פרלמנטרית בשטח הישוב המפונה אביתר שבשומרון המוגדר שטח צבאי סגור. כשעה לאחר הקמת הלשכה באביתר, כוחות צה"ל פרקו את הלשכה. ח"כ צבי סוכות מסר כי "למיטב ידיעתי מעולם לא קרה שפרקו גזיבו לחבר כנסת. נדרוש תשובות ונשקול תביעה אזרחית"
חבר הכנסת סוכות, שנמנה על מקימי הישוב אביתר ואף התגורר בו במשך שלושה חודשים, היה ממובילי ההסכם עם הממשלה הקודמת שהבטיח את הסדרת הישוב כחוק בתמורה לפינוי מסודר. אחרי שהמתיישבים מילאו את חלקם בהסכם ועזבו את הישוב, הממשלה הקודמת התעכבה ועד יומה האחרון לא מילאה את חלקה בהסכם.
עם הקמת הממשלה הנוכחית, נקבע בהסכמים הקואליציוניים שהממשלה תקדם לאלתר את מתווה אביתר שמכשיר את הישוב, אך הסדרת הישוב עדיין לא הושלמה. ערב הבחירות האחרונות התחייב נתניהו בפני דניאלה וייס כי יפעל להסדיר את הישוב ולהקימו, אחרי שהממשלה הקודמת לא עמדה בהבטחתה.
הבוקר, (חמישי) הקים חבר הכנסת סוכות לשכה חוץ פרלמנטרית בישוב השמם סמוך לצומת תפוח כשהוא מנצל לצורך כך את חסינותו הפרלמנטרית. כוחות צה"ל, שמאבטחים את המקום מאז הפינוי ובמקביל מונעים עליית ישראלים, אפשרו לסוכות להיכנס לישוב ולקבוע את לשכתו החוץ פרלמנטרית במקום אך עם עוזר אחד בלבד וללא מלוים נוספים. כשעה לאחר הקמת הלשכה באביתר, כוחות צה"ל פרקו את הלשכה.

ח"כ צבי סוכות מסר: "הגיע הזמן לחזור לאביתר. בנוסף לצעדים הביטחוניים מול הטרור זהו המענה ההתיישבותי ההולם ביותר לאלה המנסים לערער את אחיזתנו בארץ ישראל בכלל ובאדמת השומרון בפרט. הקמתי את לשכתי החוץ פרלמנטרית כאן באביתר כדי לעקוב מקרוב אחרי מימוש ההסכם הקואליציוני עם המפלגה שלנו בנושא, זו אבן דרך לקראת החזרה המלאה לישוב כפי שהוסכם וכפי שצריך להיות".
סוכות המשיך ואמר: "אני פועל בכל כוחי על מנת שהממשלה תקיים את ההתחייבות שלה להקמת ישוב קבוע כאן באדמות אביתר. המסר ההתיישבותי הברור לארגוני הטרור חייב לצאת מכאן".
היישוב אביתר הוקם לפני כשנה וחצי, בעקבות הפיגוע בו נרצח יהודה גואטה הי"ד. קבוצת מתיישבים הקימה סמוך לצומת תפוח שבשומרון את הישוב אביתר לזכרו של אביתר בורובסקי שנרצח בצומת תפוח לפני כעשר שנים.
ח"כ סוכות השתמש בחסינותו הפרלמנטרית כדי להקים את הלשכה לאחר שבשבוע שעבר, בעקבות התקרית בה חסמו לוחמי מג"ב את ח"כ לימור סון הר מלך ממפלגת עוצמה יהודית – במג"ב ובצה"ל חידדו את הנוהל שמחייב מתן חסינות לחברי כנסת, גם ביהודה ושומרון.

במסמך שהופץ נכתב כי "חיילי צה"ל ושוטרי משטרת ישראל נדרשים להתמודד עם אירועי אלימות והפרת הסדר הציבורי באיו"ש, בהם מעורבים אף אזרחים ישראליים. חברי כנסת ישראל הם נבחרי ציבור, ורשויות המדינה נדרשות לעשות ככל הנדרש לשם מתן אפשרות לחברי הכנסת לממש את זכויותיהם ואת תפקידם כנציגי העם. לאור האמור ובהתאם לחוקי מדינת ישראל, נהנים חברי כנסת מחסינות מפני מעצר וחיפוש וזכות זו עומדת לחברי הכנסת בכל מקום בו הם נמצאים, לרבות באיו"ש. כמו כן, זכאים חברי הכנסת לחופש תנועה וגישה רחב ככל הניתן".
עוד צוין במכתב כי "כאשר מוכרז שטח צבאי סגור וח"כ מבקש להיכנס – הפקודה קובעת נוהל במסגרתו חבר הכנסת פונה דרך קצין הכנסת ללשכת שר הביטחון ובקשתו נבחנת". למרות זאת, הובהר כי "אם ח"כ מבקש להיכנס לשטח צבאי סגור מבלי שתיאם זאת מראש ומבלי שקיבל לכך היתר – יאפשר בכל זאת מפקד הגזרה את כניסתו לשטח תוך עדכון מפקד הפיקוד. במקרה שמח"ט סירב לאפשר את כניסתו לשטח הסגור בשל הסיכון הכרוך בכך – רשאים כוחות הביטחון למנוע פיזית את הכניסה של חבר הכנסת לשטח ללא שימוש בכוח נגד חבר הכנסת".