"באתי להקשיב", זה צמד המילים שחזר על עצמו אמש הכי הרבה פעמים במעגל השיח שהתקיים בדשא הסמוך לעיריית באר שבע. כשלושים איש, דתיים וחילוניים, אנשי ימין ושמאל, תומכי הרפורמה המשפטית ומתנגדיה, ישבו יחד במעגל במשך למעלה משעה כדי להקשיב לתחושותיו של המחנה הפוליטי השני.
מעגל השיח התקיים מיד לאחר סיום ההפגנה נגד הרפורמה המשפטית שהתקיימה ברחבת העירייה. הוא נולד ביוזמה משותפת של מתנגדי הרפורמה ותומכיה, פעילים חברתיים השותפים יחד בארגון מקו"ם, מועצת הקבוצות והקהילות המשימתיות בישראל. אורי כרמל מנכ"ל ארגון "ארץ-עיר", ניר סבו ממרכז הבוגרים של תנועת "דרור ישראל" בבאר שבע, אליעד אברקי ראש תנועת הבוגרים של בני עקיבא ותהילה שיימס רכזת תחום קהילה קרן קהילות של הגרעינים, ביקשו לייצר שיח בלב פתוח על הכאבים של כל מחנה מול המחאה והמתח החברתי של השבועות האחרונים, ולשמור על צינורות ההידברות.
"אם ההידברות לא תבוא מהפוליטיקאים, אולי היא תגיע מלמטה", הסביר אורי כרמל מארגון ארץ-עיר. "הפוליטיקה הפכה להיות פוליטיקה של הכרעה והכנעה, והדבר הזה צריך להדאיג את שני המחנות". תומר מדרור ישראל סיפר שהוא אינו מכיר בסביבתו הקרובה אנשים שאינם משתייכים למחנה הפוליטי שלו, ולכן חשוב לו לשמוע אנשים ממחנה אחר כדי להבין יותר את צעדי הממשלה. דניאל מנתיבות דיברה בתסכול על כך שלמרות פגישותיה עם אנשים מקבוצות אוכלוסייה אחרות, היא אינה מצליחה לייצר איתם חיבורים. גיל משדרות ביקש מתומכי הרפורמה במעגל שידברו בכנות ויציגו את עמדתם מבלי להתחשב ברגשותיו.
במעגל ישבו זה לצד זה פעילים מתנועת דרור ישראל, תנועת הבוגרים של הנוער העובד והלומד, חברי קהילות דתיות לאומיות מירוחם, באר שבע ונתיבות, וחברי קיבוץ מגוון משדרות. כל המשתתפים התבקשו לשתף את חבריהם למעגל בשני סוגים של כאבים. כאב שלהם שאינו מורגש, לדעתם, בצד השני, וכאב במחנה השני שהם מודעים לו.
אבי דבוש, מנכ"ל ארגון קול רבני לזכויות אדם, וממארגני ההפגנה בבאר שבע, אמר שהוא שותף לתסכול של תומכי הרפורמה ולתחושתם שלמרות ניצחונם בבחירות מבקשים לכבול את ידיהם מלפעול. "מצד שני", הוא הוסיף, "כואב לי הזלזול במפגינים מצד הממשלה ותומכיה. תנו קרדיט לאנשים שהם מבינים על מה הם יוצאים מהבית כדי למחות".
אליעד אברקי מתנועת הבוגרים של בני עקיבא דיבר על התסכול של מחנה הימין מפסיקותיו של בג"ץ בנושאים כמו חוק הגיוס, והריסת הבתים בשכונת נתיב האבות בגוש עציון, ואמר שהכאב שלו הוא שמתנגדי הרפורמה מייחסים לתומכיה רצון להפיכת ישראל לדיקטטורה. "אעשה הכול כדי שהשיח ביננו ימשך", סיכם אברקי.
תהילה שיימס מקרן קהילות דיברה על ההזדמנות הגדולה שקיימת במשבר הנוכחי לדבר על הייעוד המשותף של החברה הישראלית. "חבל שכל אחד יחזור הביתה מבלי לנצל את ההזדמנות לדבר על העתיד שלנו. והשיח הזה חייב לשבת על אמון בכוונות הטובות של כולם", אמרה שיימס.
המעגל התפזר לאחר כשעה וחצי של שיחה, עם אמירה מסכמת שמדובר בתחילתו של שיח שיימשך, בתקווה, גם בשבועות הבאים. בדרך חזרה מבאר שבע לירוחם, נסענו ברכב, שני דתיים ושני חילוניים, שני תומכי הרפורמה ושני מתנגדים, ודגל ישראל אחד.