מזכיר הממשלה יוסי פוקס עוסק בגיבוש פשרה על פי המתווה שהוצע על ידי שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן ופרופ' יובל אלבשן, אך מבהיר כי הפערים גדולים והוא לא יתקבל בשלמותו. במערכת הפוליטית סקפטיים באשר לסיכויי ההצלחה שלו.
פוקס צייץ בחשבון הטוויטר שלו ואמר: "מזה זמן, נעשים מאמצים גדולים מצד נשיא המדינה, שרים בממשלה, פרופסורים למשפטים וגופים חוץ פרלמנטריים, להגיע להסכמה ציבורית שתאפשר להעביר את הרפורמה המשפטית – תוך ביצוע תיקונים מסוימים שיפחיתו את גובה הלהבות. לדבריו, המתווה של אלבשן יכול להיות בסיס למו"מ אך "לא יתקבל As Is, הפערים גדולים!".
השר לשעבר גדעון סער דחה את המתווה של פרידמן ואמר כי "קל להבין מדוע הוא מוצא חן בעיני לוין ורוטמן: פוליטיזציה של בחירת השופטים. רף גבוה וקיצוני לביקורת שיפוטית. ייעוץ משפטי שאינו מחייב את הממשלה. רק מתקשה להבין מדוע יש שבוחרים לכנותו "פשרה". אותה הגברת באדרת פורימית".

בצוות חברים פרופ’ יובל אלבשן, שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן, מוביל מחאת ההיי-טק גיורא ירון, ואיש הביטחון לשעבר גיורא איילנד, שהגישו את מתווה פשרה שניסחו השלושה לנשיא המדינה יצחק הרצוג.
מפרטי המתווה עולה כי הכנסת הנוכחית תחוקק מחדש חוקים שעוסקים בזכויות אדם ברוב של 70 חברי כנסת. לגבי הוועדה לבחירת שופטים יהיו 11 חברים, ארבעה מהקואליציה וארבעה מהאופוזיציה והמועמדים יוצעו בשיטת ‘תיבת נוח’, כלומר בצורה שיוונית. הם הציעו כי הרכב השופטים ייקבע בידי מספר שווה של חברי קואליציה וחברי אופוזיציה, וכי נשיא בית המשפט העליון יוכל להטיל וטו על מועמד אחד מכל גוש בכל קדנציה. המוקש המשמעותי נותר הרוב לנבחרי הציבור בוועדה, שלפי המתווה נשאר בחוץ, על אף התעקשות שר המשפטים לוין וח"כ שמחה רוטמן.

לאחר שפורסם מוקדם יותר היום כי מטה מאבק עובדי ההייטק יתמוך בכל פשרה שתהיה מקובלת על ידי המכון הישראלי לדמוקרטיה, נמסר ביחס למתווה הפשרה שפורסם: "לא לקחנו חלק במגעים הללו ואין לנו קשר לאנשים שהוזכרו, למרות זכויותיהם הרבות. בכל מקרה, אם מישהו לא הבין, מתווה הדיקטטורה של רוטמן לא מקובל עלינו, ואנו חוזרים על עמדתנו כי לא תהיה הידברות, עד עצירת החקיקה".