שגריר ישראל לשעבר באיטליה, דרור אידר, צפוי לשהות ברומא בסוף השבוע הקרוב, במקביל לשהותו של ראש הממשלה נתניהו בעיר. אידר, שמונה לתפקיד השגריר כאחד המינויים האישיים של נתניהו וסיים את תפקידו בקיץ האחרון, לאחר ששר החוץ לשעבר יאיר לפיד לא האריך את כהונתו, צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בעת שהותו בבירת איטליה, אם כי אידר מדגיש כי נסיעתו היא פרטית.
לדברי אידר, חשיבותו של ביקור ראש הממשלה באיטליה כעת נעוצה בעובדה כי מכהנת שם ממשלה שמרנית ימנית, ראשונה מזה זמן באיטליה. "איטליה של ג'ורג'ה מלוני היא מאוד ידידותית, ויש אפשרות לחבר אותה עוד יותר". במיוחד בהצבעות בפורומים בינלאומיים – הן באיחוד האירופי והן באו"ם.
"כשהייתי שגריר, היה פער אדיר בין רמת האינטימיות שבה שתפנו פעולה עם איטליה בתחומים כמו בריאות בתקופת הקורונה, חקלאות וגם סייבר ומודיעין, לבין הזירה הבינלאומית שבה איטליה לא הכירה אותנו. במקרים נדירים היא נמנעה בהצבעות שנגעו אלינו ולרוב הצביעה נגדנו. הפער הזה זעק לשמיים. הרעשנו מוסדות ארץ ופנינו לדעת הקהל האיטלקי בנושא. כשמלוני הייתה באופוזיציה נפגשתי איתה כמה פעמים לפגישות ארוכות בהן הנושא עלה. אחרי שהיא נכנסה לתפקיד ראש הממשלה, לראשונה איטליה הצביעה איתנו באו"ם", אומר השגריר לשעבר אידר, ומתכוון להצבעה בעצרת האו"ם על בקשת חוות דעת מבית הדין הבינלאומי לצדק בנוגע ל"כיבוש" הישראלי, הצבעה בה איטליה הצביעה נגד בקשת חוות הדעת.

אידר מאמין כי ניתן לרתום את מלוני גם להכרה בירושלים כבירת מדינת ישראל, נושא שלדבריו ניסה לקדם בכהונתו כשגריר. נתניהו התייחס לכך בריאיון שנתן לקראת הנסיעה, לעיתון "לה רפובליקה" האיטלקי. הוא אמר בו כי מערכת היחסים בין רומא לירושלים תמיד הייתה מורכבת. "הלגיונות של טיטוס החריבו את בית המקדש והולידו את הגולה. במאה ה-19 ראתה, התנועה הציונית הצעירה של תיאודור הרצל, בגריבלדי דוגמה מעוררת השראה לאיחוד ושחרור של עם שלם. דווקא בגלל זה אני מאמין שהגיע הזמן שרומא תכיר בירושלים כבירת אבותיו של העם היהודי, כפי שעשתה ארצות הברית, במה שהיה מחווה של ידידות גדולה".
נתניהו צפוי להמריא היום ב-14 בצהריים לביקור ברומא. היום צפויה לו פגישה עם מנהיגים יהודים, ומחר, יום שישי, פגישה עם ראש ממשלת איטליה מלוני, וכן מפגש עם אנשי עסקים איטלקים. נתניהו ורעייתו צפויים להמריא בחזרה ארצה במוצאי שבת.