שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן מנסים לגבש מתווה לרפורמה המשפטית שיהיה מקובל על מתנגדיה, אולם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד ממשיכים לסרב גם כעת לשתף פעולה עד לעצירת החקיקה, בוועדת חוקה ובמליאת הכנסת.
לאתר מקור ראשון נודע כי יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד דחה הזמנות לשיחות ופגישות עם הפרופסור יובל אלבשן ושר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן, בשעה שלוין ורוטמן נועדו איתם אתמול במשך שעות ארוכות. מלשכת לפיד נמסר כי "אין לנו כוונה לדבר על תוכן לפני עצירת חקיקה". בדומה ללפיד, גם השר לשעבר גדעון סער דחה את המתווה של פרידמן ואמר כי "קל להבין מדוע הוא מוצא חן בעיני לוין ורוטמן ומתקשה להבין מדוע יש שבוחרים לכנותו 'פשרה'".

במהלך הפגנה בתל אביב נגד הרפורמה, הודיע גנץ כי "אם תהיה עצירה, יש מספיק חומר כדי להבטיח הגעה להסכמות. לא תהיה פשרה על המבנה והמהות הדמוקרטית האמיתית של מדינת ישראל. אי אפשר לאפשר שליטה פוליטית על מערכת המשפט".
בינתיים מתקדמים המגעים לניסוח מתווה מוסכם על בסיס המסמך של אלבשן ופרידמן, שלוין ורוטמן מעידים עליו כי הסעיפים בו הם בסיס לדיון ובחינה, ויש שם נקודות חיוביות. במקביל, חברי כנסת מהאופוזיציה קיבלו את המסמך הראשוני לידם, במטרה ללחוץ עליהם לקחת חלק בגיבוש הפשרות סביבו מאחורי הקלעים. הניסיונות הקדחתניים אמורים להביא לפשרה בתוך ימים, לקראת סוף כנס החורף של הכנסת, כך שאין ברירה על הצדדים אלא להתכנס במהירות.
מפרטי המתווה הראשוני, שסעיפיו נידונים כעת, עולה כי הכנסת הנוכחית תחוקק מחדש חוקים שעוסקים בזכויות אדם ברוב של 70 חברי כנסת. לגבי הוועדה לבחירת שופטים, יהיו בה 11 חברים – עם ארבעה חברי כנסת מהקואליציה וארבעה מהאופוזיציה. המועמדים לוועדה יוצעו בשיטת "תיבת נוח", כלומר בצורה שיוונית. המתווה מציע כי הרכב השופטים ייקבע בידי מספר שווה של חברי קואליציה וחברי אופוזיציה, וכי נשיא בית המשפט העליון יוכל להטיל וטו על מועמד אחד מכל גוש בכל קדנציה. המוקש המשמעותי נותר הרוב לנבחרי הציבור בוועדה, אותו המתווה משאיר בחוץ חרף התעקשות שר המשפטים לוין וח"כ שמחה רוטמן.